ANBO blij met terugkeer PGB

ANBO, de grootste belangenbehartiger van senioren, is blij dat de bezuiniging op het persoonsgebonden budget (PGB) van tafel is. De zogeheten Kunduz-coalitie sloot vanmiddag een nieuw akkoord. ANBO-directeur Liane den Haan: “Eigen regie is cruciaal voor mensen die zorg nodig hebben. Het afschaffen van de PGB’s staat lijnrecht tegenover het beleid en de maatschappelijke wens om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, met alleen de noodzakelijke zorg en ondersteuning.” ANBO zal de uitwerking van de extra bezuiniging van één miljard euro op de zorg kritisch volgen, maar stelt dat het terugdraaien van de negen-euro-per-recept-regel de zorg en de patienten sterk ten goede komt

Blijf af van pensioenakkoord
Tornen aan het pensioenakkoord is echter onacceptabel. ANBO gaat ervan uit dat het onmogelijk is om de wetgeving zó te wijzigen dat de AOW-leeftijd al per 2013 omhoog gaat. Ook is het maar de vraag of het technisch uitgevoerd kan worden. Met het pensioenakkoord was een broos evenwicht bereikt, dat de koopkrachtgevolgen zo veel mogelijk eerlijk verdeelde over de generaties. Deze wens tot versnelde invoering kan dat evenwicht weer verstoren. AOW’ers hebben nauwelijks nog mogelijkheden om hun inkomen te beïnvloeden en zo blijven zij afhankelijk van extra AOW-toeslagen. ANBO zal zich hard maken voor compenserende inkomensmaatregelen voor deze groep, als deze maatregel toch zal worden uitgevoerd.

Complimenten
ANBO gaat het akkoord analyseren zodra er meer duidelijk is. Ook zonder het akkoord gelezen te maakt ANBO de onderhandelaars complimenten over de snelheid waarmee het bezuingingspakket tot stand gekomen is. “Nederland is toe aan financiele stabiliteit, dat is het beste voor alle generaties”, aldus Den Haan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen