CDA blij met contracteren eerste zzp’ers door zorgkantoor

Het CDA is verheugd dat voor het eerst in de geschiedenis zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen worden gecontracteerd voor het leveren van AWBZ-zorg. Voorheen was dat alleen mogelijk voor AWBZ erkende zorginstellingen. Door deze mogelijkheid kunnen clienten zelf hun zorgverlener kiezen, en houden zij meer hun eigen regie.
CDA-kamerlid Sabine Uitslag pleitte al in 2010 voor de mogelijkheid dat zzp’ers rechtstreeks gecontracteerd kunnen worden door het zorgkantoor. Een aangenomen motie van Pieter Omtzigt, Sabine Uitslag (CDA), VVD en GroenLinks riep de staatssecretaris vervolgens in juni 2011 op om hiervoor pilots op te starten. Het zorgkantoor van VGZ is hiermee eind 2011 aan de slag gegaan en dat bleek een succes.
Sabine Uitslag: “Het CDA heeft zich altijd ingezet voor meer eigen regie in de zorg. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat zzp’ers, die bij uitstek flexibele zorg op maat kunnen leveren, binnen zorg in natura, AWBZ zorg, ingezet kunnen worden. Deze pilot heeft laten zien dat het mogelijk is. Laten we hopen dat er op korte termijn meer zorgkantoren zullen volgen.”
 
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen