Optimale kennisuitwisseling tijdens congres en kennisplein ‘Health & Food’ op 27 juni 2012

Array

De kosten van de gezondheidszorg zijn onder andere als gevolg van de ontwikkelingen sinds vele jaren sterk gestegen en dreigen onhoudbaar te worden. Vanuit sociaal maar zeker ook vanuit economisch oogpunt is het daarom belangrijk de gezondheidszorg minder te gaan belasten. Voeding speelt daarin een cruciale rol, zowel preventief (voorkomen) als curatief (bespoedigen van herstel). Tijdens het congres ‘Health & Food’, dat op 27 juni wordt gehouden in Koekbouw te Veghel, geven topsprekers hun visie. Tevens is uitwisseling op het kennisplein van belang om nieuwe kansen en mogelijkheden rondom dit belangrijke onderwerp te verkennen.

(Zorg)ondernemers, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten, voedingsindustrie en overheid komen tijdens dit congres mét kennisplein bijeen om zowel maatschappelijk als commercieel het onderwerp gezondheid en voeding onder de loep te nemen. Kansen en bedreigingen op het gebied van gezondheid en voeding worden nader belicht en geven stof tot nadenken. Daarnaast is er gelegenheid voor kennisuitwisseling, informatieoverdracht, netwerken en het voeren van discussies.

Professionele visie
Vooraanstaande sprekers uit de hoek van de zorgverzekeraars, medische centra, overheid en bedrijfsleven geven hun visie op de relatie tussen voeding en gezondheid, elk vanuit hun eigen waarneming, belang en expertise, waarbij een vertaalslag naar commerciele kansen niet vergeten wordt.

Sprekers en programma
De bijeenkomst maakt deel uit van de congresweek Foodvision 2012, die plaatsvindt van 25 juni tot 30 juni. Op woensdag 27 juni zijn FrieslandCampina DMV en ziekenhuis Bernhoven gastheer van het congres ’Health & Food’. Samen met partner Ernst & Young is een aantrekkelijk programma voor de dag samengesteld, waarbij een aantal topsprekers zal optreden tijdens het plenaire congres.

Het programma is als volgt:
09.00 uur        Ontvangst met koffie op het aangrenzende Kennisplein
09.30 uur        Opening door de dagvoorzitter  Rocky Tuhuteru

09.35 uur    Toelichting door Jan Peter Balkenende, voormalig minister-president, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en partner bij Ernst & Young

09.55 uur                   Namens de zorgverzekeraars, Joel Gijzen, directeur CZ
10.15 uur         Namens ziekenhuis Bernhoven, Wink de Boer, MDL arts
10.35 uur        Ab Klink, voormalig minister van VWS, adviseur zorgsector bij Booz &                 Company en hoogleraar aan de VU Amsterdam
11.00 uur        Namens de foodsector , Vincent de Clippele, directeur Nestlé Benelux

11.20 uur         Best Practice, Diederic Klapwijk, voorzitter Alliantie Voeding Gelderse Vallei

11.40 uur                Interactieve discussie

12.10 uur            Sluiting

12.20 uur         Walking lunch op het Kennisplein
Ca. 15.00 uur         Sluiting Kennisplein

Kennisplein
Na het plenaire congresgedeelte is het kennisplein een bron van inspiratie. Het kennisplein grenst direct aan de congresruimte. Hier zijn voeding (gerelateerde) bedrijven aanwezig, evenals de medische sector en psychiatrie, kennisinstituten, zorgverzekeraars, overheden en studenten, om kennis en innovatie te delen. Het Kennisplein is opgedeeld in diverse clusters: bestaande initiatieven, wetenschappelijke instituten, voorlichtinginstituten, overheidsinstanties, agrarische sector, zorgverzekeraars, best practices en startende bedrijven, en commerciele instellingen en bedrijven. Onder het genot van een ‘walking  lunch’ kunnen bezoekers en sprekers elkaar opzoeken. Door een speelse indeling is de kans op ontmoeting optimaal.

Eten en drinken
De lunch wordt verzorgd door ziekenhuis Bernhoven in samenwerking met Hutten Catering waarbij zij hun ideeen over gezonde voeding te presenteren.FrieslandCampina brengt op het Kennisplein nieuwe ontwikkelingen in de zuivelindustrie onder de aandacht.

Foodvision 2012
Het voormalig CHV-terrein in Veghel is in de week van 26 t/m 30 juni 2012 het decor voor Foodvision 2012, een vijfdaagse congresweek over het produceren, verwerken, distribueren en consumeren van (h)eerlijke en gezonde voeding. Initiatiefnemers van deze congresweek zijn enkele toonaangevende bedrijven en belangenorganisaties uit de Nederlandse food- en healthsector, evenals de overheid in de Provincie Noord-Brabant. Middels topsprekers gaan de congressen in op deelaspecten van voeding en gezondheid, met als doel om samen met het bedrijfsleven, de overheid, zorg- en kennisinstellingen en consumenten te komen tot smaakvolle en duurzame samenwerkingsverbanden en innovaties. Foodvision levert hiermee een bijdrage aan oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag de dag. Meer informatie: www.foodvision2012.nl.

Recente artikelen