Nieuw kwaliteitsdocument verpleging, verzorging en zorg thuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft samen met LOC Zeggenschap in zorg en Zorgverzekeraars Nederland het kwaliteitsdocument voor de sector verpleging, verzorging en zorg thuis verbeterd. Instellingen in deze sector moeten vanaf 1 mei 2012 het kwaliteitsdocument 2012 gebruiken voor het aanleveren van gegevens.

In het kwaliteitsdocument staat welke gegevens zorginstellingen verplicht over het voorgaande jaar aan moeten leveren. De IGZ gebruikt de uitkomsten om te kijken of de zorg veilig en verantwoord is.

Afbouwen ondersteuning Zichtbare Zorg
Voorheen moesten instellingen de gegevens uit het kwaliteitsdocument aanleveren bij Zichtbare Zorg. Dit kan nog tot deze zomer. De rol van Zichtbare Zorg wordt in 2012 geleidelijk afgebouwd. Binnenkort wordt duidelijk waar instellingen de gegevens na de zomer moeten aanleveren.

Zorgsectoren zijn vanaf volgend jaar zelf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van indicatoren, het opzetten van een data-infrastructuur om de gegevens te verzamelen en het bewerken van de gegevens tot vergelijkbare kwaliteitsgegevens.

Bron: IGZ

Vorig artikelREX1 opzij voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen
Volgend artikelFeedback aan therapeut én patiënt leidt tot betere resultaten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.