Genezing blaasontsteking met cranberrycapsule medisch bewezen

Array

Medical Brands krijgt Europese Klasse IIa status voor Medisch Hulpmiddelen
Als alternatief op de traditionele behandeling met antibiotica kan een blaas- of urineweginfectie prima genezen worden met cranberrycapsules, zonder de bekende bijwerkingen. Het Nederlandse bedrijf Medical Brands heeft de Klasse IIa Status voor Medische hulpmiddelen verkregen voor zijn Cranberry-Active capsules. De capsules zijn daarmee het eerste product op basis van cranberry’s (veenbessen) in Europa met een bewezen medische claim.

Samen met het Amerikaanse bedrijf Decas Botanical Synergies (DBS) was Medical Brands zeven jaar bezig met de ontwikkeling van de capsule, het patenteren en de goedkeuring door de juiste instanties. Terwijl gezondheidsclaims bij voedingssupplementen op basis van cranberry’s later dit jaar verboden zullen worden in Europa, heeft Medical Brands met wetenschappelijke studies aangetoond dat de capsules blaasontsteking kunnen genezen.

In vergelijking met andere cranberry producten hebben Medical Brands en DBS een unieke, eigen formule ontwikkeld waarvan bewezen is dat die blaas- en urinewegontstekingen behandelen en voorkomen. Het is de eerste capsule die in drogisterijen en apotheken in Nederland en de rest van Europa vrij verkocht mag worden als een medisch hulpmiddel.

“Blaas- en urineweginfecties vormen een serieus gezondheidsprobleem, dat jaarlijks miljoenen mensen treft. Vandaag de dag vormen antibiotica de traditionele behandeling van dit soort infecties, maar wereldwijd groeit de weerstand hiertegen en wordt er druk gezocht naar andere oplossingen. De goedkeuring om onze Cranberry-Active capsules op de markt te verkopen is het hoogtepunt van jaren van planning, ontwikkeling en medisch onderzoek,” zegt algemeen directeur Maikel Hendriks van Medical Brands. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van medische hulpmiddelen zonder farmacologische effecten op het lichaam. Het biedt consumenten oplossingen voor alledaagse kwalen en ziektes, zonder de bijwerkingen die medicijnen vaak hebben.

In Nederland wordt het product al verkocht als ‘i say’ Blaasinfectiecapsules. In andere Europese landen zoekt Medical Brands naar partners om de capsule op de markt te brengen. Om potentiele marktpartijen en consumenten te informeren zullen Medical Brands and DBS de Cranberry-Active capsule dinsdag 22 mei om 14.00 uur presenteren tijdens de Vitafoods Europe beurs in het Zwitserse Genève, in het Seminar Theater.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen