Herstel & Balans maakt (ex-)kankerpatienten sterker

Array

Het Scheper Ziekenhuis start op 30 mei opnieuw met het programma Herstel & Balans, een negen weken durend groepsrevalidatieprogramma voor mensen die behandeld zijn voor kanker. Zij hebben vaak moeite om het dagelijks leven weer op te pakken, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van vermoeidheid, onzekerheid of angst. Herstel & Balans biedt hen fysieke en mentale ondersteuning.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut doen deelnemers in groepsverband aan fitness en sport. Emotionele en sociale gevolgen van kanker komen, onder leiding van een psycholoog, aan de orde in groepsgesprekken. De ervaringen van mensen die het programma volgden, zijn positief. Na afloop van het programma voelen zij zich lichamelijk en psychisch sterker.

Opgave
Zowel patienten van het Scheper Ziekenhuis als van andere ziekenhuizen kunnen deelnemen aan Herstel & Balans. Voor opgave en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Minke Bouma of Mieke Kuilder, verpleegkundig specialisten oncologie in het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 691371/691374 of per e-mail via [email protected]/[email protected].

bron: Leveste

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen