Maasziekenhuis in Boxmeer moet chirurgen terugnemen

Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer moet twee chirurgen, die onlangs werden geschorst, binnen vijf dagen weer aan het werk zetten. Gebeurt dit niet, dan moet het ziekenhuis dagelijks een boete betalen van 5.000 euro.
Dat heeft het Scheidsgerecht bepaald, een arbitragecommissie in Utrecht. De uitspraken zijn bindend.

Verrast door uitkomst
De raad van bestuur van Maasziekenhuis Pantein reageert verrast op de uitkomst van het kort geding. De meerderheid van de andere specialisten in het ziekenhuis in Boxmeer verklaarde namelijk dat samenwerking met het tweetal niet meer mogelijk is.
De raad van bestuur overlegt binnenkort met het bestuur van de Medische Staf. Dan pas moet blijken welke concrete maatregelen er worden genomen. Binnen zes maanden moet er een definitieve maatregel bekend zijn, aldus het ziekenhuis.

Radboud
Specialisten van het ziekenhuis UMC St Radboud in Nijmegen die zijn ingeschakeld om werkzaamheden waar te nemen, blijven ook de komende tijd aan het werk in het Boxmeerse ziekenhuis.

Volgens de raad van bestuur konden de maatschap chirurgie en in- en externe partijen niet goed met elkaar samenwerken. Vervolgens werden de twee chirurgen op non-actief gezet.

bron: Omroep Brabant