UMC St Radboud / theatergroep Plezant

Array

UMC ST. RADBOUD CREËERT BAANBREKENDE DIALOOG OVER ZIEKENHUIS VAN DE TOEKOMST MET ‘DE LIMONADEFABRIEK’ VAN THEATERGROEP PLEZANT

Een theatervoorstelling geïnspireerd door de kwartiermakers ‘ziekenhuis nieuwe stijl’ Cathy van Beek, prof. Bas Bloem, prof. Hein Gooszen en prof. Jan Kremer.

Op initiatief van UMC St Radboud heeft Theatergroep Plezant een theatervoorstelling gemaakt over het thema ‘Patient als partner’. De Limonadefabriek wil een dialoog losmaken binnen alle geledingen van het ziekenhuis over de wijze waarop de patient centraal staat in het ziekenhuis ‘nieuwe stijl’. Van 10 tot 14 mei speelt Theatergroep Plezant 5 keer De Limonadefabriek in UMC St Radboud als start van een lange termijn traject rond dit thema.

De patient als partner zien, vraagt om een mentaliteitsverandering bij zorgprofessionals. Dit leidt tot een bewezen afname van de zorgvraag door patienten. En levert daarmee niet alleen een forse kostenbesparing op, maar maakt ook dat patienten de zorgverlening als beter ervaren.

Hoofdpersoon in De Limonadefabriek is Theo Waver, beroepsmuzikant en longkankerpatient. Hij wordt omringd door hardwerkende zorgverleners en het wel en wee van zijn betrokken familie, toevallig een artsengezin…. De Limonadefabriek is een indringend epos over keuzes maken, authentiek zijn en zelfbedrog. Een voorstelling van 80 minuten door 2 muzikanten en 3 acteurs.

“Een prachtige voorstelling die iedereen die werkzaam is in de zorg raakt en je veel meegeeft om over na te denken. Van de eerste tot de laatste minuut wordt je meegenomen, ontsnappen is niet mogelijk, ook na afloop niet”. Tom van ‘t Hek, dagvoorzitter van het symposium Operating the Future in UMC St Radboud waar de theatervoorstelling in première ging.

De Limonadefabriek wordt gespeeld door muzikanten Tom Meulman en Eva van de Poll en acteurs Paul van Soest, Yora Rienstra en Loulou Rhemrev van Theatergroep Plezant.

Theatergroep Plezant maakt muziektheatervoorstellingen over werk, leven en liefde. Indringende voorstellingen over de zoektocht naar de bron van mensen in hun doen en laten. Zo’n 20 professionals uit het theater- en muziekvak vinden elkaar bij Theatergroep Plezant voor een serie bijzondere theatervoorstellingen. Zowel voor een breed theaterpubliek alsook voor specifieke doelgroepen, zoals de zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen