Medicijnen voor op reis

Op vakantie of op reis voor het werk? Naar Nepal, Nice of zonnig Zoutelande? U wilt plezierig uit en gezond weer naar huis. Als het gaat om uw medicijnen, het bewaren van medicijnen onderweg, risico’s, kwaaltjes en ongemakken, geeft uw apotheker u graag advies. En als geheugensteuntje: een checklist voor de reisapotheek.

Altijd een actueel medicijnoverzicht met uw medicijnpaspoort
Gebruikt u dagelijks medicijnen? Dan is een medicijnpaspoort onmisbaar. Een medicijnpaspoort bevat een overzicht van alle medicijnen die u dagelijks, al dan niet op recept, inneemt en de dosering daarvan. Daarnaast staan er belangrijke gegevens in over uzelf. Bijvoorbeeld of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Dankzij uw medicijnpaspoort kunt u zowel in Nederland als in het buitenland snel, goed en veilig geholpen worden.

Het medicijnpaspoort wordt gratis uitgegeven door uw apotheek. Wij nemen graag de tijd om het overzicht met u door te nemen op volledigheid, bijwerkingen en hoe u het gebruikt.

 

Waarom is een actueel medicijnoverzicht in uw medicijnpaspoort zo belangrijk?

Het is van belang dat het medicijnoverzicht in uw medicijnpaspoort zo actueel mogelijk is. Vooral als er iets verandert in uw zorgsituatie en u met nieuwe artsen te maken krijgt. Die moeten precies weten welke medicijnen u gebruikt en wat er eventueel in veranderd is. Zo kunnen ze u de beste zorg bieden. Neem dus altijd een actueel medicijnpaspoort mee, zeker als u naar het ziekenhuis of een andere zorginstelling gaat voor opname of voor een bezoek aan een specialist.

 

Geef veranderingen door aan uw apotheek

Er kunnen altijd veranderingen plaatsvinden in uw medicijngebruik. De huisarts verandert bijvoorbeeld de dosering van een middel dat u al langer gebruikt of vertelt u dat u met dat medicijn mag stoppen. Of u krijgt van het ziekenhuis medicijnen mee naar huis. Lang niet altijd wordt uw apotheek daarover automatisch geïnformeerd. U heeft zelf het beste zicht op uw medicijngebruik. Geef daarom veranderingen door aan uw apotheek, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw medicijnpaspoort actueel blijft.

Vorig artikelGA! Gezond lunchen, sporten en je gezondheid testen tussen de boeken!
Volgend artikelGeen graatmagere modellen meer in Vogue
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.