Stichting Roparun maakt nieuwe hoofddoelen bekend voor Roparun 2012

Array
Dit is een origineel bericht van Stichting Roparun Evenementen

Stichting Roparun heeft twee nieuwe hoofddoelen bekend gemaakt die ondersteuning ontvangen uit de opbrengst van de Roparun 2012. Het gaat om het Universitair Medisch Centrum en om het Kinderkanker Centrum, beiden in Hamburg. Deze instanties ontvangen ieder een bedrag van 100.000 euro dat besteed zal worden aan doelen van palliatieve aard. Zo zal het Universitair Medisch Centrum een groot deel van het bedrag besteden aan een palliatieve unit.

Stichting Roparun is de organisatie van de jaarlijkse estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam ten behoeve van mensen met kanker. Henk van der Velde, voorzitter van Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “Zoals bekend, ondersteunt de Roparun doelen in landen waar de Roparun doorheen komt. En aangezien we dit jaar voor het eerst ook door Duitsland naar Rotterdam lopen, met de start in Hamburg, wilden we graag ook juist in die stad doelen ondersteunen. Kanker houdt namelijk niet op bij de landsgrenzen en bovendien vinden wij het onze verantwoordelijkheid om iets terug te geven aan de omgeving waar we medewerking krijgen om de Roparun te organiseren”.

Stichting Roparun is van plan om binnenkort nog een aantal hoofddoelen te presenteren. Overigens zijn er de afgelopen maanden al vele andere doelen bekendgemaakt die ondersteuning ontvangen uit de opbrengst van de Roparun 2012.

Het evenement
Het is voor het eerst dat de Roparun naast Parijs ook start in Hamburg. Op zaterdag 26 mei 2012 wordt er gelijktijdig vanuit beide steden gestart voor de 21e editie van de Roparun. De finish is op 2e Pinksterdag 28 mei 2012 op de Coolsingel in Rotterdam voor zowel de Roparun uit Hamburg als voor de Roparun uit Parijs.

De Roparun is een loopevenement van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Een avontuur voor het leven. Dit blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 45 miljoen euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van allerlei doelen die te maken hebben met palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen