Jaarcijfers ONVZ: positief resultaat, hoge solvabiliteit

Array

Klanttevredenheid en loyaliteit verder gestegen.
ONVZ Zorgverzekeraar heeft het jaar 2011 positief afgesloten. Het geconsolideerde resultaat over 2011 € 23,8 miljoen (2010: € 25,1 miljoen). De klanttevredenheid en klantloyaliteit is ten opzichte van vorig jaar verder verbeterd.

Bedrijfsresultaat
Het resultaat over 2011 ligt in lijn met voorgaande jaren en komt circa € 1,3 miljoen lager uit dan over 2010 De belangrijkste oorzaak van de daling van het totaalresultaat is de lagere opbrengst uit beleggingen.

Tevreden en loyale klanten
Het aantal verzekerden is met ruim 400.000 licht gestegen ten opzichte van 2011. Klanten van ONVZ zijn tevreden en beoordelen de kwaliteit van dienstverlening met een 8.1, zo blijkt uit de KlantMonitor Zorgverzekeringen.

‘Ik ben blij dat onze dienstverlening gewaardeerd wordt door onze klanten en dat zij deze hoger dan gemiddeld beoordelen. Dat klanten dit waarderen blijkt wel uit de grote loyaliteit’, aldus Erno Kleijnenberg, directievoorzitter van ONVZ.

Solvabiliteit verbeterd
De solvabiliteitsmarge is gestegen naar 252%. In 2010 bedroeg deze marge 230%. De wettelijk vereiste minimale solvabiliteit voor de basisverzekering per 1 januari 2010 is verhoogd van 8% naar 9% van de schadelast. Per 1 januari 2012 is deze verder verhoogd worden naar 11%.

Verwachtingen voor 2012
Conjunctuur, regelgeving voor zorgverleners, het maatschappelijke debat over de kosten van de zorg en de niet-aflatende snelheid van medische ontwikkelingen maken 2012 een uitdagend jaar. Kleijnenberg: ‘Ik heb er het volste vertrouwen dat dit jaar wordt afgesloten met een positieve bijdrage aan de vitaliteit in financiele, maar ook in kwalitatieve zin.’

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met meer dan 400.000 verzekerden. In 2013 viert ONVZ haar 80-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren. Meer informatie staat op www.onvz.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen