Meditel neemt ReisVaccinatie Centrum over

Array

Meditel, medisch specialist in reizigersadvies en -vaccinaties, heeft ReisVaccinatie Centrum overgenomen. Als samenwerkingsverband van de Nederlandse reisbranche wijst ReisVaccinatie Centrum vakantiegangers op de gezondheidsrisico’s van onbeschermd reizen. Nu Meditel deze taak op zich neemt, wordt het voor reisbureaus en touroperators veel makkelijker om reizigers in contact te brengen met een arts voor een preventief gezondheidsadvies.

Mensen kunnen na het boeken van een reis nu rechtstreeks worden doorverwezen naar Meditel. Met als grote voordeel voor reizigers dat ze in een vroeger stadium worden gewezen op mogelijke gezondheidsrisico’s. Positief bijeffect is dat medewerkers van een reisbureau of touroperator zelf niet over de expertise hoeven te beschikken die nodig is om medische adviezen te verlenen.

Klant direct in contact met arts
Het onlineplatform www.reisvaccinatie.nl <http://www.reisvaccinatie.nl> staat centraal in deze dienstverlening. Op deze website kunnen medewerkers in de reisbranche tijdens het boeken informatie opzoeken over aanbevolen vaccinaties en de kosten van de vaccins. Vervolgens is het mogelijk de klant direct in contact te brengen met een arts van Meditel. Op die manier kan er direct een afspraak worden gemaakt voor het bespreken van de preventieve maatregelen en het eventueel toedienen van de nodige vaccinaties.

Belang van de reiziger
“Onbeschermd op reis gaan brengt gevaren met zich mee”, benadrukt Jeroen van Luijk, directeur van Meditel. “Vaak is voorzichtig zijn met voedsel en water al voldoende, maar in een aantal gevallen zijn vaccinaties en een malaria-advies ook nodig. Uit onderzoek blijkt echter dat nog altijd veel reizigers zich niet laten vaccineren. Het is dus belangrijk de reiziger al bij het boeken van een reis goed te informeren over de gezondheidsrisico’s. Dat wij het beheer van www.reisvaccinatie.nl <http://www.reisvaccinatie.nl> overnemen, betekent dat de technische randvoorwaarden significant versoepelen en het veel makkelijker wordt om direct een afspraak te maken met een medisch specialist. Deze stroomlijning van het proces maakt het dus nog makkelijker voor reisorganisaties om hun klanten goed te adviseren. Zo laat je zien dat het belang van de reiziger voorop staat.”

Vergoeding bij Meditel
Meditel is preferred supplier van Achmea Zorg. Daardoor hoeven klanten die aanvullend verzekerd zijn bij onder meer Zilveren Kruis, Interpolis Zorg, Avéro Achmea en FBTO niet te betalen voor hun advies en vaccinaties: deze worden 100% vergoed door Achmea. Ook voor andere verzekeraars biedt Meditel grote voordelen. Klanten hoeven de kosten van de vaccinaties namelijk niet voor te schieten. Meditel dient de rekening in bij de zorgverzekeraar en stuurt slechts een factuur voor het deel dat niet wordt vergoed.

Over Meditel
Al sinds 1987 is Meditel specialist in medische keuringen en onderzoeken, reizigersadvies en vaccinaties. Jaarlijks verricht Meditel meer dan veertigduizend keuringen en onderzoeken voor verzekeraars, verzekeringstussenpersonen, bedrijven, overheden en particulieren. Meditel heeft in Nederland 35 gezondheidscentra, waar elk jaar zeventigduizend reizigers advies krijgen over hoe gezond te blijven tijdens hun vakantie. De meesten van hen krijgen bij dit advies een of meer vaccinaties. Meer informatie is te vinden op www.meditel.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen