Aantal hiv-besmettingen in Nederland stabiel

Array

In 2011 zijn er in Nederland 811 mensen besmet geraakt met hiv. Dat maakte de Stichting HIV Monitoring (SHM) dinsdag bekend. Het aantal besmettingen is vergelijkbaar met de jaren hiervoor.

Tot aan 2008 was er een lichte stijging in het aantal besmettingen, aldus een woordvoerster. Inmiddels lijkt het aantal stabiel. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 19.500 mensen, van wie bekend is dat ze hiv of aids hebben. Ongeveer 4 op de 5 daarvan is man.

Homoseksualiteit
Onder mannen is homoseksueel contact verreweg de grootste risicofactor, ruim 72 procent van alle besmettingen komt daarvandaan. De trend van de laatste jaren dat het aantal besmettingen onder homoseksuele mannen toenam, is echter gebroken.

Het aantal nieuwe gevallen van aids was vorig jaar tussen de 250 en 300, aldus de SHM. Het aantal mensen dat sterft aan aids is echter afgenomen.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen