Crowdfunding voor internationaal onderzoek ADHD en Verslaving

Array

Het wereldwijde onderzoek naar ADHD en Verslaving, uitgevoerd door wetenschappers uit 14 landen onder de vlag van het vanuit Nederland gecoördineerde ICASA-netwerk (International Collaboration on ADHD and Substance Abuse) gaat via de crowd op zoek naar financiering voor onderzoek.

Het motto is: ‘Maak je ook druk om verslaving bij ADHD.’ Doel van de crowdfunding campagne is financiele steun krijgen voor meer onderzoek, én de kennis over de risico’s van ADHD en verslaving vergroten. In het Comité van aanbeveling zitten onder meer oud-schaatser Jan Ykema en de vader van Pascal Keijzer, de jongen met ADHD die in 2005 in de drugscene vermoord is.

Over ADHD is vrij veel bekend, maar niet dat het risico op een verslaving vele malen groter is. Een op de vijf verslaafden heeft – of had als kind – ADHD.

Duizenden kinderen en volwassenen ontwikkelen een verslaving omdat ze ADHD hebben en dit niet bekend is. Door meer onderzoek naar de relatie tussen ADHD en verslaving, kan er gewerkt worden aan een betere diagnosticering en behandeling.

bron: Trimbos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen