Belemmer verpleegkundigen niet in beroepsuitoefening

Array

V&VN vindt het onbegrijpelijk dat op basis van onjuiste informatie en oneigenlijke argumenten verpleegkundigen belemmerd worden in de uitoefening van hun beroep. Dat schrijft V&VN in een brief aan Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in reactie op het artikel in de Volkskrant. V&VN verwacht dat ZN de samenwerking met de verpleegkundig specialisten juist omarmt om doelmatigheidsvraagstukken het hoofd te bieden. Maar ook garant te staan voor kwalitatief goede en veilige zorg.

Kantoor Zorgverzekeraars Nederland
Marian Kaljouw, voorzitter V&VN: ‘We hebben met verbazing gelezen dat zorgverzekeraars de betaling hebben stopgezet, omdat de zorg niet werd verleend door een geregistreerde psychiater, maar door een verpleegkundige. In het artikel wordt de verpleegkundige neergezet als niet-gekwalificeerde hulpverlener. Terwijl in de curatieve ggz verpleegkundigen DBC’s mogen openen!’
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen