Feestelijke ingebruikname Bruggetje naar de Gement bij Tolbrug

Tolbrug Specialistische Revalidatie heeft voor haar revalidanten een oefentuin aangelegd. Tolbrug stelde in december vorig jaar haar oefentuin open voor alle gulle gevers en de revalidanten van Tolbrug. Realisatie van de oefentuin was mogelijk dankzij de bijdrage van fondsen, bedrijven en andere sponsoren. De oefentuin was alleen nog niet helemaal compleet. Als afronding van de realisatie van de Oefentuin is er een bruggetje gebouwd. Dit bruggetje is de ‘uitgang’ naar het natuurgebied de Gement. Op dinsdag 29 mei wordt het Bruggetje naar de Gement feestelijk in gebruik genomen, en opent een oud-revalidant het Bruggetje.

De opening
Oud-revalidant van Tolbrug Specialistische Revalidatie, Will Zetz (74 jaar) mag het Bruggetje naar de Gement openen op 29 mei aanstaande. Will is trots dat hij de openingshandeling mag verrichten. Hij is al een aantal jaar oud-revalidant, maar heeft in totaal 1,5 jaar bij Tolbrug gerevalideerd. Het bruggetje vormt de verbinding tussen het terrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het prachtige natuurgebied de Gement. Dit project kan succesvol worden afgerond dankzij de hulp van vele sponsoren.  De feestelijke ingebruikname van het bruggetje is ook bedoeld om hen te bedanken.

De ‘uitgang’ naar de vrije maatschappij
Will kreeg in 2004 een incomplete dwarslaesie na een operatie aan een tumor die in zijn nekwervel groeide. Na de operatie was Will van zijn nek af totaal verlamd. Na bijna twee jaar intensief te hebben getraind en gewerkt kan Will nu kleine stukjes in huis lopen met behulp van een looprek. Hij heeft groot begrip en respect voor de mensen die werken bij Tolbrug: “Alle medewerkers zijn zo betrokken bij jou en je revalidatie, je wordt hier echt heel goed opgevangen en begeleid en dat vind ik echt fantastisch!”

Will denkt dat het nieuwe Bruggetje veel zal bijdragen aan Tolbrug en ‘de Oefentuin’. “Ik denk dat het Bruggetje naar het Gement van grote psychologische waarde kan zijn voor de bevordering van een revalidatieproces. Het Bruggetje is een ‘uitgang’ van de Oefentuin naar de vrije maatschappij. De start van een nieuwe fase in het leven,” aldus Will Zetz.

De Oefentuin
Het Bruggetje naar de Gement is een onderdeel van de Oefentuin, die is aangelegd door Tolbrug Specialistische Revalidatie. Deze oefentuin is voorzien van een sportveldje en oefenpaden waarin natuurlijke barrières zoals, grind, stoepranden en trappen zijn verwerkt. Hier kunnen revalidanten onder begeleiding van hun therapeut op een veilige manier extra kracht, conditie en tips opdoen voor terugkeer in de maatschappij. Ook biedt de oefentuin de mogelijkheid tot recreeren voor klinische revalidanten en hun bezoek.

Programma opening

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur – Ontvangst in de Pauzeruimte (1e verdieping) van Revalidatiecentrum Tolbrug bij de receptie van Revalidatiecentrum Tolbrug kunt u het verwijsbord naar de Pauzeruimte, 1e verdieping volgen.

16.30 uur – Openingshandeling door de heer Will Zetz, voormalig lid van de Clientenraad van de Tolbrug en oud-revalidant.

Aansluitend informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje in de Pauzeruimte van Revalidatiecentrum Tolbrug.

bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen