IJsselland Ziekenhuis: Kinderafdeling `loopt mee’ voor het goede doel

Array

Op 2 juni organiseert JDRF Nederland een groots wandelevenement. JDRF (juvenile diabetes research fund) is de meest vooraanstaande organisatie ter wereld rond diabetes mellitus type I en richt zich op de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden.

Het is voor het eerst dat het wandelevenement in Nederland zal plaatsvinden. In de VS is het al jaren een groot succes. Met de opbrengst krijgt wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes een flinke impuls en is er al veel bereikt. De kinderartsen en verpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis doen ook mee aan dit evenement.

Deelname kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis
De kinderartsen en verpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis hechten veel waarde aan het wetenschappelijk onderzoek dat JDRF financiert. Daarom nemen zij deel aan dit evenement. Ze proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen dat ten goede komt aan dit onderzoek. Op 2 juni zullen artsen en medewerkers van de afdeling kindergeneeskunde deelnemen aan het spectaculaire wandelevenement op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.

JDRF
JDRF werkt aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden met betrekking tot type 1 diabetes die de levenskwaliteit van miljoenen kinderen en volwassenen verbeteren. Als enige organisatie zet JDRF de belangen van mensen met type 1 diabetes centraal in alle activiteiten. Zo gaat JDRF partnerschappen aan met universiteiten, de biopharmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren, deze naar de markt te brengen én vergoed te krijgen. JDRF legt daarbij nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling.

Meer informatie over de JDRF walk en de deelname van het IJsselland Ziekenhuis is te vinden op: www.jdrfwalk.nl/ijsselland-ziekenhuis-kinderafdeling

bron: IJsselland ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen