Nieuwe behandelnorm blaas- en prostaatkanker

Array

Voor de behandeling van prostaat- en blaaskanker zijn donderdag nieuwe normen van kracht geworden. Dat meldde de Nederlandse Vereniging voor Urologie.

De normen van 2010 zijn daardoor aangescherpt. ”Toen ging het vooral om beschrijvende normen voor de behandeling. Met de aanscherping hebben we de normen ook toetsbaar willen maken”, aldus uroloog Paul Kil.

”Bovendien hebben we ook nieuwe eisen aan de uitkomst gesteld.” Daardoor mag er per ziekenhuis een maximum aantal mensen overlijden tijdens of na de behandeling.

”Als een arts of ziekenhuis daar niet aan voldoet, moet de consequentie zijn dat de behandeling niet meer mag worden uitgevoerd”, aldus Kil.

Ziekenhuizen zullen niet veel hoeven te veranderen om aan de norm te voldoen. ”De basis is er al”, aldus Kil. Later dit jaar volgen ook nieuwe normen voor penis-, teelbal- en nierkankerbehandeling.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen