‘Week van de Schildklier’ ook in Amphia

Kom dinsdag 22 mei 2012 naar het Amphia Ziekenhuis tijdens de Week van de Schildklier. Tussen 13.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers in de centrale hal van locatie Molengracht terecht voor informatie en vragen. Het thema is dit jaar: Schildklier en het Hart.

De Week van de Schildklier loopt van maandag 21 tot en met zaterdag 26 mei 2012. Op verschillende plaatsen in Nederland vinden dan voorlichtingsactiviteiten plaats en ook Amphia neemt hier aan deel. De week wordt georganiseerd door Schildklierstichting Nederland (SN), Hypo maar niet Happy (HmnH), de Nederlandse Vereniging van Graves Patienten (NVGP) en stichting SCHILD.

Hart
Het schildklierhormoon heeft grote invloed op het hart- en vaatstelsel. Mensen die niet of niet voldoende behandeld worden voor een schildklieraandoening moeten extra alert zijn: zij hebben een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. In de Week van de Schildklier wordt dit jaar daarom een speciale folder uitgebracht over de relatie tussen de schildklier en het hart.

Nederland
In Nederland worden 500.000 patienten behandeld voor een schildklieraandoening en 150.000 mensen met een subklinische schildklier indicatie. Bovendien hebben naar schatting 150.000 tot 300.000 mensen een schildklieraandoening, maar weten zij dit (nog) niet. Uit onderzoek van patientenverenigingen blijkt dat mensen met schildklierproblemen behoefte hebben aan informatie. Deze aandoening kan namelijk de algemene dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden, zoals tijdens het werk, sporten of bij relaties.

Voor meer informatie: www.weekvandeschildklier.nl

Recente artikelen