Aanzienlijke besparingen care en cure met e-Overdracht

De elektronische overdracht (e-Overdracht) in de care levert ziekenhuizen (cure) en langdurige zorg (care) een aanzienlijke tijdswinst op bij overdracht van patienten. Dat blijkt uit een inventarisatie van V&VN en Nictiz.. De e-Overdracht van cure naar care en tussen de care-instellingen levert een besparing op van ongeveer 25 minuten per overdracht aan de zendende organisatie. Tegelijkertijd levert het ongeveer 20 minuten tijdsbesparing per overdracht bij de ontvangende organisatie. De voordelen van zulke tijdsbesparingen zijn aanzienlijk.

Marian Kaljouw, voorzitter V&VN: ‘Met e-Overdracht wordt niet alleen tijd bespaard, maar de zorg wordt ook veiliger. En het werk van verpleegkundigen wordt verlicht. Vorig jaar nam minister Schippers tijdens de Dag van de Verpleging de kernset e-Overdracht in ontvangst. Nu vindt de implementatie bij zorginstellingen plaats.’

Implementatie e-Overdracht gestart
In maart 2012 is de implementatie gestart van ‘e-Overdracht in de care’. Invoering bij zorginstellingen kan snel en makkelijk gerealiseerd worden. En het werk van de verpleegkundige kan zo aangenaam verlicht worden. Een overdracht geeft hiermee voldoening in het werk, en met de dag van de verpleging in het vooruitzicht geven we hiermee aandacht aan het vele werk dat verpleegkundigen verrichten. e-Overdracht geeft de zorgverlener de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan de patient zelf.

De komende maanden geven V&VN en Nictiz workshops en voorlichtingsbijeenkomsten
over dit onderwerp. Meer informatie: Erna Vreeke.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen