Alcoholslot veel vaker opgelegd dan verwacht

Array

Het alcoholslot wordt veel vaker dan verwacht door de rechter als aanvullende maatregel voorgeschreven aan automobilisten die betrapt zijn met drank op. Sinds de startonderbreker op 1 december vorig jaar werd ingevoerd, is de maatregel aan 1735 automobilisten opgelegd. Tot nu toe is het apparaat geïnstalleerd bij 203 automobilisten.

Dat meldt Metro vandaag. De verwachting was dat het alcoholslot op jaarbasis aan 2050 automobilisten zou worden voorgeschreven. Als het in dit tempo doorzet, worden dat er mogelijk bijna tweemaal zoveel.

Automobilisten bij wie het slot is geïnstalleerd, moeten een blaastest uitvoeren voordat ze de auto kunnen starten. Ook gedurende de rit moet op onregelmatige tijdstippen in het apparaat worden geblazen. De startonderbreker kan worden ingebouwd bij chauffeurs die worden betrapt met een promillage van 1,3 of hoger.

Mensen die de maatregel krijgen opgelegd, moeten twee jaar met zo’n slot rondrijden. Ook moeten ze een begeleidingsprogramma volgen.
Bron: Arts & Apotheker

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen