Breien voor breinen

Array

In de maanden mei en juni heeft het Alzheimer Centrum Limburg een aantal activiteiten georganiseerd in ’t Brandweer SAM, de presentatieruimte van SAM in de voormalige brandweerkazerne (Capucijnenstraat 21 Maastricht) en in het Dicovery Center Continium in Kerkrade. Het Pinksterweekend staat in Maastricht in het teken van Breien voor Breinen; zondag 10 juni vindt de donateursdag in Kerkrade plaats van AlzheimerOnderzoekfonds Limburg.

Breien voor Breinen en meer voor AlzheimerCentrum Limburg mei/juni 2012
Zaterdag 19 mei
12.00u: ‘happy handwerk middag’. Met Han en Juul je mottig breiwerk repareren, mazen en vilten. Daarnaast aandacht voor breien, haken, borduren, patronen uit grootmoeders tijd, volgens wiskundige systemen, als linkse hobby, intuïtief of wat dan ook.
17.00u: de lezing ‘Kunstbrein en Breinkunst’ over Breien aan BreinKUNST. Drie sprekers over de vraag of kunst mensen met dementie prikkelt en of het een positieve invloed heeft op hun welzijn. De sprekers zijn:
– Petra Jeukens (La Valence/VIVRE)
– Ruud Hendriks (Cultuurwetenschappen van de Universiteit Maastricht)
– Geert Leenders (Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+).

Aansluitend is er om 18.00 uur een zogeheten ‘keukentafelgesprek’ onder het genot van hotdogs. Nabespreking van de lezing met o.a. de medewerkers van het Alzheimer Centrum Limburg, vertegenwoordigers van de UM, cultuurwetenschappers, kunstenaars en mensen uit de gezondheidszorg.

Donderdagavond 24 mei is er een benefiet-diner van het AlzheimerOnderzoeksfonds Limburg. Dit vindt plaats bij de Hoge Hotel School Maastricht.

Pinkster-brei(e)n
Zondag 27 mei, Eerste Pinksterdag, is er om 18.00 uur bij SAM een rondetafel gesprek door jonge wetenschappers.
Maandag 28 mei, Tweede Pinksterdag, is om 12.00 uur de afsluiting de Alzheimer meimaand-breimaand door wethouder Mieke Damsma (Mieke breit mee!) en dr. Marjolein de Vugt van het Alzheiemer Centrum Limburg. Locatie: SAM.

De meeste activiteiten in mei van het Alzheimer Centrum Limburg vinden plaats in ’t Brandweer SAM, de presentatieruimte van SAM in de voormalige brandweerkazerne (Capucijnenstraat 21 Maastricht). Hier worden regelmatig tentoonstellingen van hedendaagse kunst en andere culturele evenementen georganiseerd.

Meer informatie: www.alzheimercentrumlimburg.nl / www.alzheimeronderzoekfondslimburg.nl /
www.sam-ateliers.nl

Donateursdag AlzheimerOnderzoeksfonds Limburg in Discovery Center Continium
Zondag 10 juni vindt de Donateurs dag plaats van de donateurs aan het Alzheimer Onderzoekfonds in het Continium in Kerkrade. Daar kan men dan vanaf 12 uur de Geheugen Boulevard bezoeken met stands waarin de medewerkers / onderzoeken van het Alzheimer Centrum Limburg. Daarnaast zijn er lezingen door prof.dr. Frans Verhey en dr. Marjolein de Vugt (respectievelijk directeur en coördinator van het ACL).

Behalve de Familie Kennis Quiz, vindt er ronde tafel gesprek plaats onder leiding van prof. dr. Rudolf Ponds en zijn er doorlopend prestaties van de jonge wetenschappers en hun onderzoek in de Speakers-Corner.
Een dag met een interactief programma om de bezoekers een duidelijk beeld te geven wat de mensen van het Alzheimer Centrum Limburg doen met het onderzoeksgeld van het Alzheimer Onderzoeksfonds Limburg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen