Cardioloog prof. dr. Angela Maas benoemd bij UMC St Radboud

Array

fotograaf: Ben Balster

Met ingang van 1 mei 2012 is cardioloog prof. dr. Angela Maas in dienst getreden bij de afdeling Cardiologie van het UMC St Radboud in Nijmegen. Haar belangstelling ligt vooral bij klachten en onderzoek bij vrouwen op middelbare leeftijd en de grensgebieden die er zijn met andere vakgebieden zoals de gynaecologie, de vasculaire interne, eerstelijns geneeskunde etc. Met de overstap naar Nijmegen hoopt zij met de leerstoel cardiologie voor vrouwen hieraan een verdieping te kunnen geven en ook anderen enthousiast te maken voor dit onderwerp.

Na haar afstuderen als arts volgde Angela Maas van 1982 tot 1988 de opleiding cardiologie in het Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Van 1988 tot medio 1992 werkte zij in Arnhem en daarna in de Isala Klinieken in Zwolle. Toen het in het begin van de negentiger jaren duidelijk werd dat er veel verschillen zijn in klachten, diagnostiek en behandeling van hartklachten tussen mannen en vrouwen is zij zich daarin meer gaan verdiepen. Zij volgde trainingen over dit onderwerp in onder andere Canada, de VS en Berlijn. In 2003 begon zij met aparte cardiologische vrouwenspreekuren in Kampen/Zwolle en in 2006 promoveerde zij op het onderwerp in het UMCU.

Zij kreeg in 2010 de Corrie Hermann prijs van de Nederlandse vereniging voor vrouwelijke artsen (VNVA) en de Libelle Award. In de Top-100 Gezondheidszorg 2011 van het blad Opzij staat Angela Maas op de zesde plaats.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen