Het Stoppen met Roken dagboek van Diana Dubois

Stop met roken ̩n blijf slank! РDe Methode
“Het Stoppen-met-roken Dagboek van Diana Dubois” onderscheidt zich van de tientallen andere boeken over stoppen met roken. Het speciale van dit zelfhulpboek is dat het bestaat uit twee delen: een methode om wel te stoppen met roken, maar niet dikker te worden (31 pagina’s) en een dagboek, waarin Diana Dubois beschrijft hoe ze ontdekte dat appelazijn het wondermiddel is tegen roken en dikworden (173 pagina’s).

Zoals zoveel rokers – vooral vrouwen – wilde Dubois wel stoppen met roken, maar niet dikker worden. Ze ontdekte gaandeweg dat appelazijn, als het op een bepaalde wijze wordt toegepast, garant staat voor stoppen met roken zonder nare onthoudingsverschijnselen en gewichtstoename. Het werkt dan niet alleen remmend op trek in eten, het neemt ook het verlangen naar tabak weg. Hierdoor heeft Dubois haar doelen, stoppen met roken en slank zijn, bereikt. En meer. Ze houdt ze nog steeds vol. Er is in het boek dan ook een grote rol weggelegd voor dit biologische wondermiddel. Uit haar ervaringen heeft Dubois een methode ontwikkeld waarmee ze leert wat je moet doen en wat je nodig hebt om zonder veel moeite te stoppen met roken, een goed humeur te hebben, slank te zijn én lekker te eten.

Het idee van het dagboek is een gouden vondst. Haar worsteling om zelf te stoppen met tabak, na 30 jaar te hebben gerookt, verschaft de lezer uren leesplezier. Van een slecht humeur, het gevreesde slecht slapen of gewichtstoename had Dubois nadat zij haar laatste sigaret had uitgedrukt geen last. Van overmatige gasvorming wel, met stinkende winden als ongewenst gevolg. Uiteraard op de meest ongewenste momenten.

Op zoek naar een oplossing, kwam ze erachter dat ze niet de enige was die zich daarvoor schaamde. Het verbaasde haar dat het onderwerp wel vaak aan bod kwam op internetfora, maar dat er niets over in de reeds bestaande stoppen-met-rokenboeken stond. Daarom heeft ze het onderwerp uit de onderbroek getrokken en bespreekbaar gemaakt in haar boek. Gelijktijdig draagt ze er een snelle remedie voor aan. En dat is dan ook gelijk de kern van Dubois’ methode: voor elk ontwenningsverschijnsel dat op het pad kan komen van een ex-roker, reikt ze vooraf een verantwoorde en snelle oplossing aan.

Dubois adviseert haar lezers om hun dagelijkse routine niet te veranderen. Ze legt niet uit waarom ze ooit zijn begonnen met roken of waarom eerdere pogingen zijn mislukt. Enge foto’s van rokerslongen vind je ook niet in haar boek. “Die informatie heb je ook niet nodig.” vertelt ze in haar boek. “Het enige wat je nodig hebt, is je een beeld kunnen vormen van wat je te wachten staat nadat je jouw laatste peuk hebt uitgedrukt. Je wilt iets aangereikt krijgen wat jou het vertrouwen geeft dat je het kan: stoppen met roken zonder dikker te worden. Je enige vraag is: hoe doe ik dat? Het antwoord geef ik in mijn boek.” Koffie en een wijntje drinken is prima, af en toe een afhaalmaaltijd eten en snoepen is dat ook. Stoppen met roken is zo beslist geen straf.

Het handzame formaat van het boek is een bewuste keuze. Het past zo altijd in je tas, dashboardkastje of koffer en kan dus overal en op elk gewenst moment worden gelezen. Kortom, “Het Stoppen-met-roken Dagboek van Diana Dubois” is een boek om zelf te hebben, maar ook om cadeau te doen. Het is een perfect hulpmiddel voor iedereen die op een eenvoudige en natuurlijke manier voorgoed wil stoppen met roken, maar daardoor niet dikker wil worden. Het boek is ook geschikt voor ex-rokers die soms nog naar een sigaret verlangen en voor mensen die alleen willen afvallen.

Titel: Het Stoppen met roken dagboek van Diana Dubois
Subtitel: Stop met roken ̩n blijf slank РDe methode van Dubois
Omvang: 208 pagina’s
Formaat: 12 cm X 16,5
Auteur: Diana Dubois
Uitgever: Uitgeverij Dubois
ISBN: 978-90-75812-00-8
Prijs: € 14,95