Adriaan Jansen vertrekt bij GGZ Noord-Holland-Noord

De voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Noord-Holland-Noord, Adriaan Jansen, vertrekt per 1 oktober 2012. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan als bestuursvoorzitter van GGZ Friesland. Vanaf 1997 heeft Adriaan Jansen diverse managementfuncties binnen GGZ NHN bekleed. Begonnen als regiomanager in Schagen en naderhand als directeur organisatie in de langdurende psychiatrie. Vanaf 2004 was hij voorzitter van de raad van bestuur.

Kenmerkend voor zijn werk is dat Adriaan Jansen altijd hart heeft voor clienten. Dit is tot uiting gekomen door veel aandacht te hebben voor het systematisch betrekken van clienten en hun familie bij de behandeling, maar daarnaast ook door hen een volwaardige stem te geven in het beleid van de organisatie. Ook medewerkers hebben zijn manier van leidinggeven als betrokken en toegankelijk ervaren. In zijn stijl van besturen zorgde hij voor verbinding en samenwerking binnen en buiten GGZ NHN.

Zijn sterke langetermijnvisie op ambulantisering en innovatie in de zorg is inmiddels verankerd in de organisatie en kenmerkend voor GGZ NHN. Hij is de grondlegger geweest van de huidige wijkteams in de langdurende psychiatrie. Hij heeft aan de basis gestaan van het meten van de behandelresultaten (Routine Outcome Monitoring) bij onze clienten. Daarnaast heeft zijn overtuiging dat de client beter thuis aan zijn herstel kan werken dan in een psychiatrisch ziekenhuis, geresulteerd in een sterke afname van het aantal bedden en de start van Intensive Home Treatment-teams in 2011.

GGZ NHN is trots op de moderne en volwassen organisatie die door Adriaan Jansen is neergezet en dankt hem daarvoor. Onder de bestuurlijke leiding van Marijke van Putten zet GGZ NHN deze ontwikkeling voort. Op termijn wordt naast Marijke van Putten een nieuwe bestuurder aangesteld.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen