Levens redden via SMS

Array

Door de huidige bezuinigingen moet er in de ontwikkelingssector met veel minder geld resultaat geboekt worden. Dit kan als resultaten van campagnes meetbaar zijn, met een effectieve en efficiente manier van werken als gevolg.

Op dit moment vindt er in Afrika een ware revolutie plaats op het gebied van mobiele technologie. 80% van de mensen in ontwikkelingslanden heeft of heeft toegang tot een mobiele telefoon. Door deze explosieve groei kan er in de ontwikkelingssector goed op worden ingespeeld met o.a. data-collectie via SMS.

SMS wordt steeds meer gebruikt in de ontwikkelingssector. En het kan op zoveel verschillende manieren worden ingezet. Niet alleen voor het verspreiden en ontvangen van belangrijke informatie over gezondheidszorg, maar ook bijvoorbeeld voor prijsinformatie voor boeren. Het is uniek, boeren krijgen via een sms de actuele wereldmarktprijzen van hun producten waardoor ze meer geld kunnen verdienen. Maar ook belangrijke informatie over gevaren zoals ongedierte en weersvoorspellingen worden via SMS verstuurd.

Toegang tot een mobiele telefoon betekent toegang tot belangrijke, soms levensreddende informatie. Vooral in ontwikkelingslanden worden hierdoor leefomstandigheden van mensen verbeterd. Varierend van smartphone tot de meest basic telefoon, elke telefoon verstuurt en ontvangt sms’jes. Elke seconde worden er dan ook wereldwijd 200.000 smsjes verstuurd, 200.000!

Text to Change is een van oorsprong Nederlandse organisatie die grote mobiele campagnes opzet, managet en analyseert, in opdracht van goede doelen en bedrijven, gericht op het verbeteren van gezondheidszorg en onderwijs, het stimuleren van economische ontwikkeling en het bewust maken van mensen van het belang van milieu. Text to Change werkt momenteel in 15 landen in Afrika en Zuid-Amerika.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen