Medial schenkt € 2770 uit ‘Dag van de Beroerte’ aan de Nederlandse CVA-vereniging

Array

In het kader van het voorkómen van beroerte (CVA) heeft een groot aantal mensen bloed laten prikken op de Europese ‘Dag van de Beroerte’, 8 mei 2012. Dit vond plaats in de Medial-prikpoli in het Kennemer Gasthuis (locatie Zuid) in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Analisten van het laboratorium van Medial hebben onder andere het cholesterolgehalte en de bloedsuikerwaarde van het bloed vastgesteld. De uitslag van het onderzoek is met een beoordeling door een laboratoriumspecialist aan de betrokkenen toegestuurd. 20 mensen, die deel hebben genomen aan de Dag van de Beroerte, heeft Medial geadviseerd een bezoek te brengen aan de huisarts.

Voor deze bloedtest heeft Medial een eigen bijdrage gevraagd van €10,- per persoon. Dit jaar heeft Medial een recordbedrag opgehaald. Mensen hebben zelfs geld gedoneerd voor het goede doel, zonder dat ze geprikt wilden worden. De totale ‘opbrengst’ van € 1385,- wordt door Medial verdubbeld en geschonken aan de Nederlandse CVA-vereniging ‘Samen Verder’. Die steunt mensen om zo goed mogelijk met de gevolgen van een beroerte verder te leven.

Medial is een van de grootste diagnostische centra van Nederland, met circa 4000 patientcontacten per dag, 536 medewerkers en een omzet van € 32 miljoen. Het laboratorium is gecertificeerd met het kwaliteitskeurmerk CCKL. Medial beschikt over vier technologisch hoogwaardige laboratoria, heeft een eigen trombosedienst en een uitgebreid netwerk van posten voor bloedafname. Medial verricht laboratorium- en andere diagnostische diensten aan de huisartsen, GGZ-instellingen en grote ziekenhuizen in Kennemerland, Haarlemmermeer, de Bollenstreeken in het Groene Hart in de regio’s Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Dankzij haar omvang, kwaliteit en verregaande mate van automatisering en robotisering, kan Medial dagelijks een groot pakket aan laboratoriumdiensten leveren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen