Schildklierziekte vaak niet herkend

Array

Bij naar schatting 300.000 Nederlanders is nooit ontdekt dat zij een schildklierziekte hebben.
Dat stelden de Schildklier Organisaties Nederland vrijdag (18 mei). Vaak worden symptomen zoals gewrichtspijn en vermoeidheid door de huisarts niet gekoppeld aan een probleem met de schildklier, waardoor de patient niet wordt behandeld.

Die loopt daardoor een groter risico op hart- en vaatziekten en hartfalen. Schildklieraandoeningen verhogen namelijk de kans daarop. Bovendien krijgen veel mensen bij wie een aandoening wel is ontdekt, niet de juiste medicatie. ”Terwijl met de goede medicijnen juist de risico’s worden getemperd. Veel mensen weten dat echter helemaal niet”, zei een woordvoerster.

Om meer aandacht te vragen voor dat probleem, organiseren de organisaties de Week van de Schildklier, die maandag begint.

bron: NU nl

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen