Scholieren bevorderen volksgezondheid op vrijdagmiddag 8 juni op het UMC Utrecht

Array

Vrijdagmiddag 8 juni vindt het jaarlijkse Profielwerstukcongres wederom plaats op het UMC Utrecht. Dit congres heeft door het grote succes van 2011 dit jaar vervolg gekregen. Het congres is een initiatief van Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht waarbij leerlingen van middelbare scholen worden uitgenodigd om hun twee beste gezondheidsgerelateerde profielwerkstukken in te zenden, waarna de beste zes live zullen strijden om de prijzen door middel van hun presentaties.

Eén van deze zes kandidaten voor de hoofdprijs is Kees Gort van middelbare school de Werkplaats Kees Boeke te Bilthoven. Kees heeft twee van de “hotste” topics gecombineerd uit het hedendaagse onderzoek naar ongezonde leefstijlen bij adolescenten, namelijk 1- (online) gamen & gameverslaving en 2- de relatie van ongezond gedrag op leerlingen hun schoolprestaties. Hij constateert een rechtstreeks verband tussen deze twee ongezonde leefstijlen en slechte rapportcijfers. Dit heeft hij zo grondig in zijn eigen empirische studie op school aangepakt, en bovendien erg creatief en wetenschappelijk uitgewerkt, dat hij op 8 juni mee zal strijden voor de prijs van beste gezondheidsprofielwerstuk uit de regio. Meer weten? Mail dan UMC onderzoeker Vincent Busch op [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen