Hartstichting feliciteert cardioloog prof. dr. Angela Maas

Array

De Hartstichting is blij dat cardioloog prof. dr. Angela Maas in dienst is getreden als hoogleraar Cardiologie voor vrouwen bij het UMC St Radboud in Nijmegen. Deze nieuwe leerstoel, die gestart is op 1 mei 2012, is een belangrijke stap in de wetenschap. Hiermee wordt een impuls gegeven aan het terugdringen van sterfte van vrouwen als gevolg van hart- en vaatziekten.

Al enige jaren werkt de Hartstichting samen met Angela Maas en andere zorgprofessionals om de zorg voor vrouwen te verbeteren. Er wordt onder meer gewerkt aan het verbeteren van de zorg voor vrouwelijke hart- en vaatziektepatienten, het geven van voorlichting voor vrouwen en het verhogen van bewustwording over hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dit met als doel om de kwaliteit van leven van patienten en sterfte als gevolg van hart-en vaatziekten terug te dringen.

Er overlijden meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten, het is bij vrouwen zelfs doodsoorzaak nr. 1. We weten helaas nog steeds te weinig over de oorzaken hiervan. Onderzoek is tot nu toe vooral bij mannen gedaan, maar voortschrijdend inzicht leert dat de resultaten hiervan niet altijd toepasbaar zijn op vrouwen. Daarom is veel aandacht en onderzoek voor de problematiek rondom hart- en vaatziekten bij vrouwen nodig. Prof. dr. Maas kan nu, in haar nieuwe leerstoel, een grote bijdrage leveren aan dit belangrijke onderwerp. Wij wensen haar veel succes!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen