Verpleegkundig specialisten maken deskundigheid zichtbaar door lancering website Kenniskring

Array

Verpleegkundig specialisten van Delta Psychiatrisch Centrum laten met de nieuwe website www.deltaexcellentezorg.nl/kenniskring als eerste ggz-instelling in Nederland zien wat verpleegkundigen in huis hebben. Door vakinhoudelijke kennis te delen op deze website, kunnen collega’s en clienten leren met en van elkaar, voorzien zijn van de meest up-to-date informatie en contacten met experts onderhouden.

De website Kenniskring is een initiatief van Excellente Zorg, een beweging in de Nederlandse gezondheidszorg, waarbij centraal staat dat verpleegkundigen en verzorgenden meer autonomie hebben en mogelijkheden hebben om hun kennis te vergroten en deze kennis ook naar eigen inzicht te gebruiken in het uitvoeren van hun werk. Hierdoor neemt het werkplezier toe, wat weer een positief effect heeft op onder andere de werksfeer, het contact met de client en uiteindelijk de kwaliteit van zorg.  Excellente Zorg staat voor zorginnovatie door zorgprofessionals. Kenniskring is hiervan een voorbeeld. Kennis doet er toe als het wordt gedeeld. Verpleegkundig specialisten hebben op www.deltaexcellentezorg.nl/kenniskring hun wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid gepresenteerd en dagen hun collega’s binnen en buiten de ggz uit om hetzelfde te doen.

Patrick Groenewegen, projectleider Excellente Zorg: “Ik stel me voor dat iemand die vragen heeft rondom zijn geestelijke gezondheid ’s avonds na zijn werk achter de computer zit en op zoek gaat naar het probleem wat hij heeft. Het is belangrijk dat de informatie die hij zoekt op internet begrijpelijk en betrouwbaar is. Verpleegkundig specialisten van Delta nemen hierin het voortouw.

Lennart Rovers: “Als voorzitter van het Verpleegkundig Specialisten Overleg ben ik trots op de verpleegkundige beroepsgroep binnen Delta die door middel van Excellente Zorg het psychiatrisch verpleegkundig vak op een hoger niveau wil brengen. Ondanks alle bezuinigingen blijven innoveren, jezelf laten zien en kennis delen! Dat komt de kwaliteit van zorg ten goede!”.

Meer informatie
Meer weten over Excellente Zorg? Ga naar www.deltaexcellentezorg.nl.
Meer weten over Kenniskring? Ga naar www.deltaexcellentezorg.nl/kenniskring.
Meer weten over verpleegkundig specialisten? Ga naar www.ggzvs.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen