Havenziekenhuis ‘kwaliteitsziekenhuis’ voor Achmea verzekerden

Array

Verzekeraar Achmea heeft het Havenziekenhuis Rotterdam voor het jaar 2012 geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij knie- en heupvervangingen. Daarmee onderscheidt het Havenziekenhuis zich op kwaliteit van andere ziekenhuizen.

Het Havenziekenhuis scoort onder meer goed op aspecten als: snelle toegangstijd, het voor- en natraject voor een patient, patientveiligheid, de operatietechnieken en het beperkte aantal heroperaties. Op basis hiervan is het Havenziekenhuis geselecteerd als één van de kwaliteitsziekenhuizen in de regio Rotterdam Rijnmond. Landelijk is ongeveer 10% van het totaal aantal ziekenhuizen een kwaliteitsziekenhuis van Achmea en het Havenziekenhuis behoort hiertoe.

Achmea vindt het belangrijk dat de patient snel de beste zorg krijgt en daarom heeft zij zorgbemiddeling. Bij operaties is er meestal een verplicht eigen risico. Patienten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis Achmea en de afdeling Zorgbemiddeling van Achmea inschakelen, hoeven voor knie- en heupvervangingen bij het Havenziekenhuis geen verplicht eigen risico van EUR 220 te betalen. Voorwaarde is wel er is doorverwezen door de huisarts. Het gaat om de aandoeningen artrose van de heup en artrose van de knie.

Zilveren Kruis Achmea werkt voor een aantal behandelingen met `kwaliteitsziekenhuizen’ om de kwaliteit te stimuleren en de verzekerden bewust te maken van hun keuzevrijheid. Door verzekerden vrij te stellen van het Verplicht Eigen Risico als zij de afdeling Zorgbemiddeling inschakelen, stimuleert Zilveren Kruis Achmea patienten om te kiezen voor ziekenhuizen die hebben bewezen goede zorg te leveren. Daarnaast prikkelt het andere ziekenhuizen hun kwaliteit verder te verbeteren.

Het Havenziekenhuis ziet het feit dat zij als `kwaliteitsziekenhuis’ is geselecteerd, als een bevestiging voor haar inzet voor goede zorg mét persoonlijke aandacht. Het predikaat `kwaliteitsziekenhuis’ wordt voor een jaar toegekend.

Patienten die zich willen laten opereren in het Havenziekenhuis aan hun knie of heup kunnen contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis Achmea.

bron: Havenziekenhuis

*

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen