Henry Dunant Lezing Rode Kruis door Generaal bd Peter van Uhm

Array

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert op woensdag 30 mei voor de eerste keer de Henry Dunant lezing, om stil te staan bij de geboortedag van de oprichter van het Rode Kruis, Henry Dunant (8 mei 1828) en bij zijn ideeen die vastgelegd zijn in de grondbeginselen van van de hulpverleningsorganisatie. De lezing zal worden uitgesproken door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm.

Met deze nieuwe jaarlijkse lezing vragen we van de spreker om de relevantie en actualiteitswaarde voor de samenleving, van één van deze grondbeginselen, op inspirerende wijze inzichtelijk maken. Tijdens de paneldiscussie zal hier een reflectie op worden gegeven.

Aansluitend vindt onder leiding van de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi Verbeet, een paneldiscussie plaats met professor Jaap de Hoop Scheffer, oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de NAVO, professor Nico Schrijver, hoogleraar Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit Leiden, Lousewies van der Laan, oud D66-politica en voormalig Europees Parlementslid en Rem Korteweg, verbonden aan The Hague Centre for Strategic Studies.

De lezing en het debat vinden plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Het programma is van 16:00 tot 17:30 uur. In verband met de komst van H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden, erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, verzoeken wij u zeer tijdig aanwezig te zijn. Entree zonder aanmelding is in het kader van veiligheid ook niet mogelijk.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen