ACA CONGRES ‘ZIN IN OUDER WORDEN’ Innovatieve visies ACA 2012

Array

Eén van de grootste uitdagingen in de komende decennia is de veroudering van de bevolking. Dit brengt problemen met zich mee die vragen om innovatieve oplossingen, ondersteund door excellent wetenschappelijk onderzoek.

Ouderenonderzoekers van het VU Medisch Centrum (VUmc) en de Vrije Universiteit (VU) hebben zich verenigd in het Amsterdam Center on Aging (ACA). ACA is een centraal orgaan waar de kennis opgedaan uit onderzoek aan de VU en het VUmc op het gebied van (ver)ouderen samenkomt en wordt verspreid. ACA stelt zich ten doel multidisciplinair ouderenonderzoek binnen VUmc en VU te bevorderen en ervoor te zorgen dat een breed publiek gebruik kan maken van de wetenschappelijke bevindingen van het ouderenonderzoek van VUmc en de VU. Eén van de activiteiten van ACA is het ACA congres, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd.

Het eerste ACA congres heeft als thema: Zin in ouder worden: innovatieve visies ACA 2012. Het congres biedt een positieve blik op het ouder worden, met een keur aan gerennommeerde onderzoekers die hun visies op het thema presenteren.

In de parallelsessies presenteren ouderenonderzoekers van ACA en andere universiteiten/instituten hun onderzoek. Tevens wordt door onderzoekers van ACA een postersessie verzorgd, die speciaal gericht is op het informeren van leken.

Doelgroep
Het ochtendprogramma richt zich in het bijzonder op ouderenonderzoekers en professionals in de ouderenzorg. Het middag programma is interessant voor iedereen die ouder wordt, zorg draagt voor ouderen in de privé- en/of werksfeer of onderzoek doet naar ouderen.

Kosten:
· Hele dag (incl. lunch) – 100,-
· Middagprogramma – 30,-

Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Uw inschrijving wordt van kracht op het moment dat uw betaling ontvangen is.

Bij annulering voor 10 mei 2012 zal het volledige inschrijfbedrag terugbetaald worden. Nadien zal geen restitutie plaatsvinden.

Accreditatie
Voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde worden accreditatiepunten toegekend (2,5 voor het ochtendprogramma en 2,5 voor het middagprogramma).

Locatie
Hoofdgebouw Vrije Universiteit, Auditorium
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Een routebeschrijving kunt u vinden op
www.vu.nl/nl/over-de-vu/contact-routebeschrijving/routebeschrijvingen/index.asp

De parkeermogelijkheden rond de VU zijn beperkt. We adviseren u zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als u met de auto naar VUmc komt, raden we u aan extra tijd te nemen voor het parkeren.

U kunt zich hier inschrijven voor dit congres

Onderaan deze pagina kunt u het programma downloaden

(wijzigingen onder voorbehoud)

Datum : 31 mei 2012
Tijd : 09:00 tot 18:00

downloads

* ACA congres 31 mei 2012 (PDF bestand – 16.6 kilobytes)

bron: VUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen