Steunpunt Klusblessures gelanceerd

Klusblessures in toenemende mate kostenpost bedrijfsleven. Aan de vooravond van het Pinksterweekend, traditioneel hét klusweekend, lanceert klusaanbestedingssite Werkspot.nl, het Steunpunt Klusblessures.
Via de site www.klusblessures.nl kunnen gewonde klussers hun klusblessure mailen en maken ze kans op steun van Werkspot.nl bij het afmaken van hun klus. Daarnaast worden bezoekers die wel in staat zijn hun klus af te maken op de site Klustips.nl geattendeerd.

Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt namelijk dat veel doe-het-zelvers slecht voorbereid aan een klus beginnen en als gevolg hiervan gewond raken. Hoewel het Steunpunt Klusblessures een ludieke ondertoon heeft, neemt Werkspot.nl het onderwerp zeer serieus. Ruim 120.000 klusblessures op jaarbasis is niet alleen vervelend voor de gewonden in kwestie, maar zadelt ook werkgevers met een grote kostenpost op. Vandaar dat het Steunpunt Klusblessures ook de mogelijkheid biedt om klussen uit te besteden.

Sander Ouwerkerk, CEO van Werkspot.nl: “Met het Steunpunt Klusblessures vragen wij op een sympathieke en ludieke manier aandacht voor een serieus onderwerp. Campagnes rond veiligheid en klussen zijn er al, maar met dit initiatief ondersteunen wij daadwerkelijk de meest schrijnende gevallen van klusblessures door hun klus af te ronden.”

Ondersteuning gewonde klussers
Werkspot.nl zal de komende twee weken de meest schrijnende gevallen van klusblessures benaderen en de gewonde klussers helpen bij het afronden van hun klus. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de hulp is dat de klusblessure duidelijk aantoonbaar is en verder klussen onmogelijk maakt. Een blauwe nagel als gevolg van een tik met een hamer komt niet in aanmerking. Werkspot.nl hoopt met dit initiatief klussers op een sympathieke manier te wijzen op de gevaren die onvoorbereid en gehaast klussen met zich meebrengt.

Ongeluk zit in een klein hoekje
Hoewel iedereen zich bij klusblessures als gevolg van verkeerd gebruik van machines, zoals bijvoorbeeld zaagmachines en kettingzagen, wel een beeld kan vormen, zit een klusblessure vaak in een klein hoekje. Het verkeerd neerzetten van een trap of het laten slingeren van gereedschap heeft vaak vergaande gevolgen. Tot slot zijn gemakzucht en haast ook grote boosdoeners. Niet de moeite nemen om iets goed voor te bereiden of het niet willen verplaatsen van het keukenkrukje tijdens het schilderen zijn voorbeelden die zeer herkenbaar zijn.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen