Verscherpt toezicht ambulancemeldkamer opgeheven

Array

Het verscherpt toezicht op de meldkamer ambulancezorg van de Veiligheidsregio Zeeland is opgeheven. De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt dat de ambulancemeldkamer weer voldoet aan de gestelde eisen.

Vier maanden geleden werd het verscherpt toezicht ingesteld. De Inspectie concludeerde toen dat er te weinig medisch opgeleid personeel op de meldkamer zat. De Veiligheidsregio heeft vervolgens maatregelen genomen.

Klacht
Het onderzoek van de Inspectie vond plaats na een klacht over een slechte afhandeling van een 112-melding in april 2011. Een vrouw uit Middelburg had toen om een ambulance gevraagd, maar werd doorverwezen naar de huisartsenpost. Enkele uren later werd er alsnog – op advies van de huisarts – een ambulance met spoed opgeroepen. Ruim twee weken later overleed de vrouw.

bron: omroep zeeland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen