Flauwekul, of bittere noodzaak? Doe eens normaal brengt het grijze gebied tussen gezondheid en gekte in kaart

Array

Malou van Hintum – Doe eens normaal
Ben je een beetje down, of echt depressief? Is je kind lekker levendig, of heeft het ADHD? En wanneer wordt verdriet een ziekte die behandeld moet worden? Tegenwoordig lijken we psychisch veel vaker iets te mankeren dan vroeger. Het stikt van de therapieen en trainingen, en regelmatig komt zelfs de medicijnkast eraan te pas.
Flauwekul, of bittere noodzaak?

Doe eens normaal brengt het grijze gebied tussen gezondheid en gekte in kaart. Er zijn niet méér mensen gestoord dan vroeger, maar er zijn wel meer mensen met een probleem. Hoe complexer onze maatschappij wordt, hoe sneller we tegen onze kwetsbaarheden aanlopen. Is dat gek? Nee. Maar we moeten wel zuiniger worden met etiketten plakken.

Malou van Hintum is zelfstandig journalist en publicist. Ze werkt onder meer voor de Volkskrant en het Maandblad Geestelijke volksgezondheid. Ze stelde met René Diekstra de Opvoedingscanon samen en schreef met Jan Latten Liefde à la carte. Trends in moderne relaties.

Doe eens normaal is25 mei 2012 verschenen.
Bron: Uitgeverij Bert Bakker

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen