Lezing 11 juni Isala Publieksacademie: Fertiliteit

Array

Wie zwanger wil worden, hoopt natuurlijk dat dit snel gebeurt. De meeste vrouwen raken binnen één of twee jaar zwanger. Maar soms laat een zwangerschap langer op zich wachten. Een onvoorziene situatie, die vaak sterke emoties oproept. Globaal krijgt 1 op de 6 paren in het leven te maken met een periode van onvervulde kinderwens (meer dan 12 maanden geen zwangerschap). In 2011 hebben ruim 1700 nieuwe paren en alleenstaanden voor het eerst het Fertiliteitscentrum Isala bezocht. Tijdens de vierde lezing van de Isala Publieksacademie op 11 juni a.s. staat daarom het thema fertiliteit op het programma. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl. De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA12 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.

Sprekers zijn fertiliteitsarts en seksuologe Marjolijn Blankestijn en klinisch embryoloog Max Curfs. Blankestijn beschrijft voor wie het Fertiliteitscentrum Isala er is, hoe je er terecht komt, welke behandelingen mogelijk zijn en welke impact het volgen van behandelingen op het dagelijkse leven van de patienten heeft. De beleving van de patient staat in haar verhaal centraal. Curfs geeft een kijkje in de wereld van het lab. Hij gaat in op de nieuwste behandeltechnieken, zoals het invriezen van eicellen, en brengt voor het voetlicht voor welke moeilijke keuzes de artsen dagelijks staan.

Isala Publieksacademie
De Isala klinieken zetten in 2012 de Isala Publieksacademie voort. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.

Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.

bron: Isala klinieken

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen