HagaZiekenhuis en Erasmus MC lanceren webportaal IC

0
144

Intensive Care webportaal voor familie en vrienden van IC-patienten
Het Hagaziekenhuis en het Erasmus MC hebben een speciale portaal gelanceerd voor naasten van patienten die op de Intensive Care (IC) afdelingen zijn opgenomen. Met het portaal krijgen naasten en familieleden informatie op maat en kunnen zij bijvoorbeeld een dagboek bijhouden, bezoeken plannen en familiegesprekken aanvragen.

De opname van een patient op een IC is voor de naasten vaak een heftige gebeurtenis waarbij ze worden overladen met informatie. Het HagaZiekenhuis en Erasmus MC geven via het beveiligde webportaal op één centrale plek informatie die helemaal is afgestemd op de situatie van de patient. Op het portaal staat relevante, betrouwbare informatie over het ziektebeeld van patient, de behandeling en de apparatuur die rond het bed staat. Deze informatie wordt indien nodig meerdere malen per dag geactualiseerd.

Daarnaast is het portaal een communicatiemiddel voor de naasten van de patient. Door het bijhouden van een dagboek kunnen zij elkaar op de hoogte houden van de toestand van de patient. Via een agenda kunnen afspraken en bezoek onderling worden afgestemd. Ook kunnen familiegesprekken worden aangevraagd en voorbereid.

De contactpersoon van een patient krijgt van de IC afdeling de inloggegevens voor het beveiligde portaal. Hij kan daarna andere naasten van de patient ook uitnodigen om toegang te krijgen tot het portaal. Zo ontstaat voor de naasten van een patient een centraal informatiepunt waar alle belangrijke informatie 24 uur per dag geraadpleegd kan worden.
Het webportaal is gerealiseerd door het HagaZiekenhuis en Erasmus MC en mede mogelijk gemaakt door Funatic.