Johan de Leeuw nieuwe voorzitter Stichting IZZ

Array

De heer ir. J.F. (Johan) de Leeuw is per 1 juni 2012 benoemd tot voorzitter van het bestuur van Stichting IZZ. Hij volgt daarmee de heer André Postema op, die de organisatie per 31 december 2011 heeft verlaten.

Johan de Leeuw heeft een zeer brede ervaring vanuit bestuurlijke functies op diverse ministeries en is sinds 2008 Secretaris-Generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Per 1 september 2012 wordt hij consultant bij ABD Top Consult, wat hij zal combineren met het voorzitterschap van CTGB (college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden). Johan de Leeuw is voormalig lid van de Tweede Kamer en was tot voor kort ook voorzitter van de Raad van Toezicht van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

De functie van voorzitter van Stichting IZZ werd sinds het vertrek van André Postema waargenomen door Henk Prins, vicevoorzitter en lid van het bestuur van Stichting IZZ namens Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Over Stichting IZZ
Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg als collectiviteit en opdrachtgever voor de IZZ Zorgverzekering: een eigen, specifieke zorgverzekering zonder winstoogmerk voor medewerkers in de zorg. Naast de zorgverzekering kent Stichting IZZ ook andere activiteiten gericht op de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit afgevaardigden van werkgeversorganisaties (NVZ, GGZ Nederland, VGN, ActiZ en Jeugdzorg Nederland) en werknemersorganisaties (Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ). De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao’s. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben een collectieve zorgverzekering bij IZZ.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen