Nederlands, Synappz Medical Apps, uitgeroepen tot beste e-Health Start-Up van 2012

Array

De Nederlandse app ontwikkelaar Synappz Medical Apps heeft vorige week de eerste plaats gewonnen in de race om beste e-Health Start-Up 2012 van Europa tijdens het Doctors 2.0 congres, dat werd gehouden op 23 en 24 mei in Parijs.  Dit jaarlijks terugkerende evenement werd bezocht door meer dan 150 vooraanstaande specialisten op het gebied van innovatie in de zorg. Gedurende 2 dagen wisselden zij bevindingen en ervaringen uit met betrekking tot het inzetten van digitale technologie ter verbetering van de gezondheidszorg in Europa en andere delen van de wereld.

De wedstrijd om de titel beste e-Health Start-Up van het jaar wordt door de Doctors 2.0 beweging georganiseerd om kracht bij te zetten aan haar ambitie om nieuwe technologie snel en flexibel in te zetten in bestaande processen in ziekenhuizen en andere zorginstanties. Dit jaar streden 11 start-ups vanuit geheel Europa in de finale om deze prestigieuze titel. Uiteindelijk eindigde Synappz Medical Apps bovenaan de lijst en won zowel de jury- als de publieksprijs. Synappz won de prijs vooral op basis van haar recent gelanceerde app iP Plaslijst, die consumenten en patienten in staat stelt om met hun iPhone snel en gemakkelijk een digitale plaslijst in te vullen. Zo’n plaslijst bevat alle gegevens omtrent de waterhuishouding van de gebruiker (vochtinname, plaspatroon, urineverlies) en is een belangrijk hulpmiddel bij het in kaart brengen van blaasproblemen.

Onderdeel van de gewonnen prijs is dat Synappz in september van dit jaar mag afreizen naar de Amerikaanse tegenhanger van Doctors 2.0, het Medicine X congres. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stanford University in Californie, midden in het hart van Silicon Valley. Synappz zal zich daar presenteren aan de sterk groeiende Amerikaanse community van e-Health specialisten.

Denise Silber, organisator van het Doctors 2.0 congres in Parijs, legt uit welke 2 criteria de jury met name in haar oordeel had laten meewegen:

• Het bedrijf moet een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van een reeel medisch probleem en zoveel mogelijk toegevoegde waarde opleveren voor patient en arts.
• Het bedrijf moet aantonen een valide business model te hebben en daarmee de mogelijkheden creeren haar plannen ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

“Ik denk dat Synappz met iP Plaslijst ruimschoots voldoet aan deze criteria en deze prijs is dan ook een waardevolle erkenning voor die prestatie”,  aldus Erich Taubert, uroloog en medisch expert gedurende de ontwikkeling van iP Plaslijst. Ook Erik van der Zijden, mede-oprichter van Synappz, is blij met deze erkenning. “Ik ben er met name trots op dat we dit succes bereikt hebben door de inzet van een hecht team van mensen met elk hun eigen specifieke expertise. Deze prijs moedigt ons aan deze ingeslagen weg te vervolgen”, aldus Erik.

Voor meer informatie, zie www.ip-plaslijst.nl, bezoek de Facebook pagina ipplaslijst of stuur een mail naar [email protected].

Recente artikelen