Dokter op dinsdag: De penis als meetlat voor de gezondheid

Array

Rob Schipper, uroloog en oprichter van de Mannenkliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, verzorgt op 12 juni 2012 een Dokter op Dinsdag-lezing met de titel ‘De penis als meetlat voor gezondheid’. Hij vertelt over het vroegtijdig opsporen van prostaatkanker en over het verband tussen hart- en vaatziekten en erectieproblemen. De lezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en begint om 19.00 uur.

Men’s Health Week
Deze lezing sluit aan bij de ‘International Men’s Health Week’ (van 11 t/m 17 juni 2012). Deze jaarlijkse week is een initiatief van verschillende internationale organisaties zonder financieel gewin. Doelstelling van deze week is het vergroten van de bekendheid met – en het bevorderen van vroege herkenning en behandeling van – aandoeningen die speciaal voorkomen bij mannen.

Prostaatkanker
Per jaar gaan de meeste mannen dood aan kanker, met als meest voorkomende vorm prostaatkanker. Vroeg opsporen, tijdig behandelen en eventueel voorkomen van deze ziekte is dus zeer belangrijk. Rob Schipper zal ingaan op de voors en tegens van screening op prostaatkanker.

Erectieproblemen
Erectieproblemen komen veel voor bij mannen. Het blijft een moeilijk bespreekbaar onderwerp en mannen blijven hier vaak lang mee rondlopen. Dit kan gevaarlijk zijn, want erectieproblemen kunnen veroorzaakt worden door aderverkalking en hiermee een voorbode zijn van een hartinfarct. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de risicofactoren die de kans op een erectieprobleem verhogen en over het effect van verandering in levensstijl op je erectie en algehele gezondheid.

Bijeenkomst
De lezing vindt plaats op 12 juni  in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ’s-Hertogenbosch. Kijk voor een actuele routebeschrijving op www.jbz.nl/route. De lezing begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Voorafgaand aan de lezing kunnen vragen gesteld worden via www.brabantsdagblad.nl/dokteropdinsdag. In het Auditorium is plaats voor 225 mensen. Wanneer het auditorium vol is, worden om veiligheidsredenen de deuren gesloten. Wie zeker wil zijn van een plaats, komt dus op tijd. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden elke laatste dinsdagavond van de maand lezingen voor een breed publiek gegeven onder de titel: ‘Dokter op Dinsdag’. De lezingen bieden patienten en geïnteresseerden de gelegenheid meer te horen  over nieuwe ontwikkelingen in een bepaald vakgebied. ‘Dokter op Dinsdag’ is een initiatief van de Medische Publieksacademie Jeroen Bosch, een samenwerking van het Brabants Dagblad en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kijk voor een overzicht van alle lezingen op www.jbz.nl/dokteropdinsdag

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen