Erasmus MC’ers dichterbij Jaarprijs

Array

Twee teams van het Erasmus MC zijn door naar de volgende ronde van de Academische Jaarprijs 2012.
Het beste plan
Deze prijs wordt uitgereikt aan het team van wetenschappers, dat het beste plan heeft om wetenschappelijk onderzoek onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Samen met veertien andere teams strijden de Erasmus MC’ers voor het prijzengeld van
€ 100.000 om het voorstel te realiseren.

Te snel aankomen
Het team ‘Houdt zicht op (baby)gewicht’ van de afdeling Kinderendocrinologie is een van deze teams. “Baby’s die te snel aankomen in gewicht, lopen op latere leeftijd meer risico’s op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes”, zegt een van de arts-onderzoekers.

Mollige baby
Deze kennis willen de onderzoekers delen met een breed publiek, om zo het ideaalbeeld van een gezonde, mollige baby bij te stellen.

Gevoelig onderwerp
‘De dood in beeld’ heet het voorstel van het team van Maatschappelijke Gezondheidszorg. “Voor veel mensen is de dood een gevoelig en onbehaaglijk onderwerp”, schrijven de onderzoekers. “Maar er is veel behoefte aan goede informatie over beslissingen waarmee mensen aan het einde van het leven geconfronteerd kunnen worden.”

Laatste levensfase
Het team wil een verhalenwedstrijd opzetten over keuzes en beslissingen in de laatste levensfase. Studenten van de kunstacademie gaan deze verhalen verbeelden. “De mix van kunst, samenleving en wetenschap maakt ons project uniek.”

Recente artikelen