Wielrenners beklimmen Franse berg Mont Ventoux voor het goede doel

Array
Dit is een origineel bericht van YALP

Bijna tweehonderd wielrenners beklimmen zaterdag de Mont Ventoux in Frankrijk. Met de tocht wordt geld opgehaald voor de stichting Join4Energy, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Onder de deelnemers zijn negen mensen van het Goorse bedrijf Yalp.

Stichting Join4Energy
Vanuit de farmaceutische industrie is er geen belangstelling voor (financiele) ondersteuning van onderzoek naar geneesmiddelen voor energiestofwisselingsziekten. Simpel gezegd er zijn gewoon te weinig kinderen met deze ziekte dus er wordt te weinig aan verdiend. Voor de ouders van deze kinderen is deze gedachte onverdraaglijk en onacceptabel, daarom hebben zij besloten om de stichting Join4Energy op te richten om te helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en ontwikkeling van een medicijn. Zonder medicijn is er voor kinderen met een stofwisselingsziekte geen toekomst en komt 70% van de kinderen met een stofwisselingsziekte voor het achttiende levensjaar te overlijden. Aandacht voor deze zeldzame maar levensbedreigende ziekte is daarom erg belangrijk. De Mont Ventoux Challengeis een belangrijk evenement voor de stichting om de benodigde financiele middelen in te zamelen.

Fietsen voor energie
Ruim een half jaar geleden besloot Yalp te gaan trainen voor de beklimming van de Mont Ventoux. Yalp is leverancier van speeltoestellen en ontwerpt leuke en inspirerende speelplekken voor kinderen. Helaas is het niet voor alle kinderen zo vanzelfsprekend dat zij onbezorgd buiten kunnen spelen. Met de deelname aan de Mont Ventoux Challenge wil Yalp daarom bijdragen aan de stichting Join4Energy en daarmee zorgen dat alle mogelijkheden worden benut om een medicijn te ontwikkelen, waardoor deze kinderen de energie krijgen om te spelen.

Sponsor worden
Na maanden lang trainen zijn de deelnemers van Yalp optimaal voorbereid en vindt vandaag de allerlaatste trainingsrit plaats. Er is door het team al een prachtig sponsorbedrag bij elkaar gehaald van ruim Euro13.000 dat allemaal wordt besteed aan het goede doel Join4Energy. Sponsoring en uw steun is nog altijd zeer welkom, u kunt nog een donatie doen via de website van Join4Energy: www.join4energy.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen