Nieuwe aardbeving Italie (21.22) zorg kan hier nadeel van ondervinden

Het noorden van Italie is vanavond (21.22 uur)opnieuw getroffen door zwaardere aardbeving en een reeks naschokken tot 5,1 op de magnitudeschaal. De regio is afgelopen maand vier keer door elkaar geschud na zware aardbevingen. Het epicentrum, op 9.2 km diepte, tussen de steden van Concord, en San Possidonio Novi di Modena. Er zijn nog geen berichten over gewonden, maar ooggetuigen zeiden dat eerder beschadigde gebouwen, in de vorige bevingen beschadigde gebouwen,verder zijn ingestort.

Claudio Chiarabba van het Nationale Instituut van Geofysica en Vulkanologie zei tegen Sky TG 24 dat de aardbeving “mogelijks deel uitmaakt van een golf van naschokken”, die de regio na de zware beving van dinsdag (magnitude 5,9) troffen. Volgens televisiezender Sky TG 24 was er om 19.57 uur al een eerste beving van 3,8.

Bij de aardbeving van afgelopen dinsdag kwamen minstens 17 mensen om het leven en raakten 350 anderen gewond. In de aardbeving op 20 mei (magnitude 6) kwamen zeven mensen om.

De bewoners van de getroffen streek kamperen buiten en zijn te bang om terug te keren naar hun huis, ook als hun huis er nog staat. Ondertussen probeerden de autoriteiten geruchten de kop in te drukken dat er binnenkort opnieuw een zware schok komt. Geruchten lijken steeds meer op waarheid te berusten. Volgens experts kunnen de naschokken nog weken, maanden of zelfs jaren doorgaan. Door de aardbevingen is er voor meer dan twee miljard euro schade toegebracht aan de wegeninfrastructuur, huizen, zorginstellingen en fabrieken.

De regio kampt inmiddels met waterschaarste en ook zorg begint in het gedrag te komen. In het nabijgelegen de buurt van het epicentrum zijn veel medische en farmaceutische industrieen. Rond de 100 bedrijven (waaronder B.Braun en Gambro) wegwerp plastic medische apparatuur, onder meer voor hemodialyse, produceren zijn zwaar getroffen door de reeks aardbevingen.’Het wordt nu steeds moeilijker om ervoor te zorgen dat de 45.000 Italiaanse dialysepatienten de producten en apparatuur krijgen die nodig zijn voor hun overleving’, zegt Stefano Rimondi, voorzitter van de plaatselijke vereniging en aandeelhouder van Assobiomedica Bellco.

UPDATE:
Fresenius Medical Care heeft geen schade opgelopen door de aardbevingen in Italie.De productiefaciliteiten in Italie van Fresenius
Medical Care zijn niet door de aardbeving getroffen en de leveringen van de producten evenmin.De productie en levering van dialyseproducten van Fresenius Medical Care kan derhalve onbelemmerd doorgang vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen