Onafhankelijk steunpunt tandartsen opgericht

Tijdelijke ondersteuning bieden aan tandartsen met problemen op het gebied van het functioneren. Dat is het doel van de opgerichte Stichting Monitor Mondzorg. Een onafhankelijk steunpunt waar iedereen die zich zorgen maakt over het functioneren van een tandarts en direct betrokken is, een melding kan maken. De Monitor Mondzorg vult de lacune op tussen het overheidstoezicht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg of Arbeidsinspectie aan de ene kant en de klachtenregeling voor patienten aan de andere kant.

“Er zijn in Nederland bijna 8.700 tandartsen beschikbaar voor de tandheelkunde. Het zou ongeloofwaardig zijn om te zeggen dat daar niemand bij zit waar zich geen problemen bij voordoen. Als zich een probleem voordoet kan een klacht van een patient of een melding bij de Inspectie een oplossing bieden, maar soms gaat het een niet ver genoeg en het ander juist te ver. Met de instelling van de onafhankelijke Monitor Mondzorg is er vanaf nu een tussenoplossing. Daarmee willen we borgen dat de Nederlandse tandheelkunde tot de beste en de meest doelmatige ter wereld blijft behoren”, aldus Rob Barnasconi, voorzitter NMT.

Stichting Monitor Mondzorg
De Monitor Mondzorg is een initiatief van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). Om de Monitor Mondzorg optimaal te kunnen laten werken is een aparte, onafhankelijke stichting opgericht. De stichting schakelt experts in die een tandarts helpen bij het zoeken naar een geschikt verbetertraject. De stichting treedt onafhankelijk, flexibel en zonder belangenverstrengeling op.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen