Patientbrief genomineerd voor ZorgVeiligPrijs

De patientbrief die het AMC meegeeft aan patienten die met ontslag gaan, is genomineerd voor de IGZ ZorgVeiligPrijs 2012.
In deze patientbrief staat in begrijpelijk Nederlands informatie over de aandoening, behandeling, medicatie, complicaties, leefregels en vervolgafspraken. De brief wordt door de co-assistent geschreven onder supervisie van de zaalarts. De co-assistent bespreekt aan het einde van zijn co-schap de brieven met de hoogleraar. Het aantal telefoontjes dat artsen na ontslag krijgen van huisartsen en patienten is door de invoering van de brief afgenomen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ontving 42 aanmeldingen voor de ZorgVeiligPrijs. De selectiecommissie selecteerde de 7 beste initiatieven voor de zogenoemde – longlist’ . Een jury onder voorzitterschap van Gerrit van der Wal, Inspecteur Generaal van de IGZ, beoordeelt de 7 initiatieven en nomineert vervolgens de 3 beste initiatieven.

De ZorgVeiligPrijs is een prijs voor het beste initiatief op het gebied van patient- en clientveiligheid in de zorg en wordt dit jaar op 21 juni uitgereikt.