10e lustrum Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) – Juni 2012 “

Array

“Klinische onderzoekers worden steeds professioneler”, zo zegt Henk Jan Out, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) en bijzonder hoogleraar in die discipline aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. “En dat is maar goed ook, want patienten die deelnemen aan een studie moeten weten dat ze in goede handen zijn.”

De NVFG viert op 7 juni haar 50-jarig bestaan met haar eerste jaarcongres in De Apenheul te Apeldoorn. De NVFG is een vereniging met meer dan 600 leden, allen professionals die zich met onderzoek, ontwikkeling en informatievoorziening van nieuwe geneesmiddelen bezighouden. Onder hen ook specialisten met kennis hoe een middel moet worden geregistreerd, of die zich met bijwerkingenrapportage bezighouden. De meeste leden zijn afkomstig uit de farmaceutische industrie maar ook wetenschappers bij de overheid of andere organisaties die zich met geneesmiddelen bezighouden zijn lid.

“Van klinische onderzoekers wordt steeds meer gevraagd. Dat komt omdat de regelgeving steeds verder toeneemt, studies steeds complexer worden en er steeds meer aandacht komt voor een correcte uitvoering”, aldus Out. Hij is dan ook bijzonder tevreden dat de NVFG begonnen is met een formele registratie van artsen en andere wetenschappers in dit vakgebied. Op deze wijze kan kwaliteit worden geboden die nodig is om klinische studies op te zetten, uit te voeren en te rapporteren. De NVFG biedt een platform waarin professionals elkaar kunnen ontmoeten en kennis uitwisselen. Daartoe organiseert zij meetings die zich met bovengenoemde deelgebieden bezighouden en elk jaar een wetenschappelijk congres waar de laatste inzichten op het gebied van klinisch geneesmiddelenonderzoek worden gedeeld.
Voor verdere informatie over de NVFG en het congres kunt U contact opnemen met het secretariaat van de NVFG:
E-mail: [email protected]
Website: www.nvfg.nl
Telefoon: +31 (0) 348 489 302

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen