Meer P-health in e-health

Wat willen patienten met e-health.
De 13 regionale Zorgbelangorganisaties willen graag weten hoe patienten tegen e-health aankijken. Daarom organiseren ze de actiemaand ‘Meer P-health in e-health’. Iedereen kan meedoen door de enquête in te vullen of te reageren op de actiesite http://p-health.deeljezorg.nl. Daarnaast vinden discussies plaats op het sociale zorgnetwerk http://deeljezorg.nl. Degene die niet over internet beschikken kunnen telefonisch hun mening geven. De actie loopt tot 15 juni as.

Actiemaand
E-health wordt door verzekeraars en overheid gezien als een soort wondermiddel: goedkoper, en het geeft de patient meer regie over het eigen leven, waardoor de zelfredzaamheid gestimuleerd wordt. Zorgbelang wil van iedereen die wel eens gebruik maakt van zorg weten hoe zij tegen e-health aan kijken. Zorgbelang vindt het belangrijk dat e-health toepassingen gemaakt worden vanuit het perspectief van de gebruiker, de Patient. Zo wordt e-health ook P-health!
Geen internet? Via de afdelingen Informatie en Klachtopvang van de Zorgbelangorganisaties kan de enquête ook telefonisch ingevuld worden via telefoonnummer 0900 243 70 70 (10 ct. p/m).

Daarnaast roept Zorgbelang iedereen op die al gebruik maakt van e-health toepassingen om de ervaringen daarmee te delen. Op die manier kunnen anderen uit de eerste hand ervaren hoe het is om gebruik te maken van e-health. Dat kan door je ervaring, eventueel met foto’s of video, te plaatsen op Deeljezorg.nl, of te sturen naar [email protected].

Wat is e-health?
E-health is het gebruik van internettechnologie om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of verbeteren. Ook het zoeken en delen van informatie op internet over een symptoom, ziekte of aandoening is een vorm van e-health. Daarnaast is er veel mogelijk: aanmelden bij het ziekenhuis via de website, een afspraak bij de huisarts of polikliniek maken via de website, uw dossier inzien via internet, een herhalingsrecept aanvragen via internet. U kunt tegenwoordig ook behandelingen krijgen via internet. Zoals het online bijhouden en doorgegeven van meetgegevens, het online doorgeven van bloedwaarden, chatten met zorgverleners of fysiotherapie via internet. Ook internetcontact met lotgenoten valt onder e-health.

Wat doet Zorgbelang met de resultaten?
De resultaten van deze peiling laten zien wat de gebruiker van zorg belangrijk vindt. Daarmee kan Zorgbelang beter voor de belangen van patienten opkomen. En daardoor wordt ook de (online) zorg voor de patient beter. Het verloop van de actie en de resultaten ervan zijn te volgen via de actiesite http://p-health.deeljezorg.nl.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen