Movir presenteert magazine over preventie en re-integratie

Array

Deze week viel hij op de mat van verzekerden en aangesloten adviseurs. Het magazine “Veerkracht”. Een nieuwe periodieke uitgave van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir, waarin zij aandacht besteedt aan haar preventie en re-integratiedienstverlening. Het blad moet meer bekendheid geven aan alle diensten die Movir haar verzekerden biedt, naast het verzekeringsproduct.

In de spotlights
Veel verzekerden denken bij Movir vooral aan geld. Geld dat ze betalen als de jaarlijkse premie moet worden voldaan, of geld dat ze krijgen wanneer ze (tijdelijk) niet kunnen werken door arbeidsongeschiktheid. “En dat terwijl we al bijna 10 jaar sterk investeren in het voorkomen en oplossen van arbeidsongeschiktheid. Met dienstverlening op maat. Zowel aan de preventie als re-integratie kant. Hoog tijd dus om dat nóg meer in de schijnwerpers te zetten.”aldus Movirdirecteur Louis van Drunen. “Dat doen we onder andere met het nieuwe magazine Veerkracht. Het geeft verschillende voorbeelden van onze preventie- en re-integratiediensten. Voor product- en adviesgerelateerde zaken blijven we verwijzen naar onze adviseurs. En uiteraard staat er veel informatie over op onze website.”

Veerkracht
Iedereen loopt in zijn leven tegen vervelende of verrassende zaken aan. Dat kan een financiele tegenslag zijn, problemen met het opvoeden van kinderen, of een ziekte of ongeval. Cruciaal is hoe we deze situaties te lijf gaan en welke mentale elasticiteit we hebben om er sterker uit te komen. Vaak kun je dat niet alleen of lukt het beter met hulp van anderen. Daarin biedt Movir een helpende hand.

In de eerste uitgave van Veerkracht staat een krachtig voorbeeld van tandarts Joost Weijler. Bij een auto-ongeluk verbrijzelde hij zijn gezicht en werd aan één oog blind. Door hard te werken aan zijn herstel werd hij weer volledig arbeidsgeschikt en heeft een bloeiende tandartspraktijk.

In het magazine staan daarnaast verschillende artikelen die coachingstrajecten beschrijven. Zowel via Movir zelf als via de onafhankelijke coachingsdienst Elestia.

Goed voor iedereen
Van Drunen: “Niet alle verzekerden zien het voordeel van deze dienstverlening. Maar juist omdat we zoveel investeren in preventie en re-integratie, voorkomen we veel arbeidsongeschiktheidsmeldingen. En verzekerden die tóch arbeidsongeschikt raken, weten we vaak sneller op een verantwoorde manier te re-integreren. Daarmee besparen we op uitkeringen. En die besparing komt terug in de vorm van tariefsverlagingen. Daarvan zijn er al meerdere geweest in de afgelopen zeven jaar. Dus ook verzekerden die zelf geen gebruik maken van preventie en re-integratie, profiteren van de positieve effecten.”

Veerkracht is te downloaden viahttp://movir.nl/preventie/veerkracht/

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen